SPEKTAKULARAN OPROŠTAJ OD NEMCA: U suzama otišao u legendu!

Autor:

Sport

11.10.2024

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubitelji fudbala ga nikada neće zaboraviti.

SPEKTAKULARAN OPROŠTAJ OD NEMCA: U suzama otišao u legendu!

Foto: Profimedia

Legendarni fudbaler Lukas Podolski oprostio se od fudbala na veličanstven način, pred prepunim stadionom "RajnEnergi" u Kelnu. Nemački fudbaler poljskog porekla, koji je postao treći najbolji strelac u istoriji nemačke reprezentacije, odlučio je da završi svoju fudbalsku karijeru uz podršku 50.000 navijača.

Podolski je odigrao poslednju utakmicu sa svojim timom, koji nosi njegovo ime, i zabeležio pobedu od 5:3. Iako je postigao gol za svoj tim, sve je bilo u drugom planu dok su navijači ovacijama ispratili legendarnog fudbalera. Emotivni trenutak doživeo je kada je držeći baklju u društvu navijača pred prepunom tribinom, zaplakao, pokazujući koliko će mu nedostajati fudbal.

Foto: profimedia

Lukas Podolski sa navijačima Kelna

 

Lukas Podolski je rođen u Gljivicama, ali je svoju fudbalsku karijeru započeo u Kelnu, gde je prošao mlađe kategorije i proveo ukupno jedanaest godina. Sjajne partije preporučile su ga Bajernu, a nakon bogate karijere tokom koje je igrao za renomirane klubove poput Arsenala, Intera i Galatasaraja, završio je svoju karijeru igrajući za Gornjik.

Jedan od trenutaka koji će zauvek ostati upamćen jeste promašaj popularnog Poldija sa bele tačke na utakmici Svetskog prvenstva 2010. u Južnoj Africi, tačnije odbrana golmana Vladimira Stojkovića. Ovaj trenutak je ostao urezan u sećanju navijača širom sveta.

Lukas Podolski će ostati upamćen kao jedan od najvećih fudbalera svoje generacije, a njegov oproštaj od fudbala ostavio je dubok emotivni trag kako na terenu, tako i van njega. Navijači Kelna će zauvek nositi u srcu ime ovog velikog fudbalskog talenta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading