ČEFERIN ZAKUKAO IZ SVEG GLASA: Predsednik UEFA poslao zabrinjavajuću poruku

Autor:

Sport

10.10.2024

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenac otvoreno govorio o problemima zbog zgusnutog kalendara, ali i isprozivao bogataše.

ČEFERIN ZAKUKAO IZ SVEG GLASA: Predsednik UEFA poslao zabrinjavajuću poruku

Foto: Tanjug

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin istakao je da je evropski fudbalski godišnji kalendar popunjen do krajnjih granica, ne ostavljajući prostor za dodatne utakmice. Čeferin je priznao različite reakcije klubova i igrača na gust raspored, pri čemu su neki preopterećeni, dok drugi imaju praznine u rasporedu utakmica.

Bez obzira na ograničenja, Čeferin je potvrdio svoj prethodni stav da nema mesta za više utakmica, ističući razlike u pritužbama između visoko plaćenih igrača i klubova sa obimnim timovima u poređenju sa onima sa manjim platama i manjim brojem igrača.


- Moramo priznati da je kalendar utakmica popunjen do poslednjeg mesta. Dosegli smo svoj limit. Pritom klubovi i igrači različito reaguju na to. Neki od njih su preopterećeni. Drugi imaju praznih "prozora". Da budem iskren, ostajem pri onome što sam rekao pre dva meseca - nema mesta za više utakmica. Ali moram dodati: ko se žali? Oni s najvećim platama i klubovi s 25 vrhunskih igrača. Ne žale se oni s manjim platama i klubovi sa samo 11 igrača. Vole da igraju - rekao je Čeferin na sastanku Evropskog udruženja klubova.

UEFA i Evropska fudbalska asocijacija (ECA) nedavno su produžile svoj sporazum o saradnji, koji je prvobitno potpisan u septembru prošle godine, do 2033. godine. Proširenje će omogućiti UEFA i ECA da imenuju marketinšku i prodajnu agenciju za upravljanje komercijalnim pravima UEFA-inih muških klupskih turnira, uključujući Ligu šampiona, Ligu Evrope, Konferencijsku ligu i Evropsko prvenstvo, za dva naredna trogodišnja ciklusa od 2027. do 2030. i od 2030. do 2033. Takođe, nastaviće se zajedničko upravljanje Ženskom Ligu šampiona i novim takmičenjem za ženske timove koje će početi naredne sezone.



Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading