NEVEROVATNO! Kakva odluka UEFA! Italijan sudi Srbima u subotu!

Autor:

Sport

09.10.2024

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica će biti od velikog značaja.

NEVEROVATNO! Kakva odluka UEFA! Italijan sudi Srbima u subotu!

Foto: Starsport

U subotu uveče, fudbalski fanovi širom Srbije biće usredsređeni na Leskovac gde će naša reprezentacija dočekati ekipu Švajcarske u trećem kolu Grupe 4 A Lige nacija. Nakon remija sa Španijom i poraza od Danske, "Orlovi" će imati priliku da poprave utisak i eventualno uhvate poslednji voz za plasman u četvrtfinale. Utakmica će biti od velikog značaja za obe selekcije i ljubitelje fudbala širom zemlje.

Međutim, glavna tema uoči fudbalske utakmice između Srbije i Švajcarske jeste odluka UEFA o imenovanju italijanskog sudije i njegovog tima za vođenje meča. Italijan Simone Soca će biti glavni arbitar, a pomagaće mu zemljaci Đovani Bačini i Davide Imperijale, dok je četvrti arbitar Đovani Ajroldi. Ova odluka izazvala je kontroverze s obzirom na odnos između Italije i Švajcarske, gde postoji velika populacija Italijana u Švajcarskoj, kao i prisustvo švajcarskih škola u Italiji.

Republika

Foto: fss.rs

 

Ovo postavlja pitanje da li će sudije biti u mogućnosti da ostanu objektivne i nepristrasne tokom meča. Ipak, ostaje nam da verujemo u poštenje UEFA i nadamo se da će fudbalska večer proteći u duhu fer pleja i sportske borbe.

Podsetimo, Izabranici Dragana Stojkovića su do sada ostvarili jedan remi protiv Španije u pogresu 0:0 i poraz od Danaca u Kopenhagenu 2:0. Ovo je za "orlove" veliki izazov, jer će im od plasmana u Ligi nacija zavisiti kvalifikcije za Svetsko prvenstov 2026. godine. Biće zanimljivo videti kako će se naš nacionalni tim pokazati protiv "sajdžija" i "furije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading