U ZAGREB SMO IŠLI NA KLANJE: Slaviša Jokanović prisetio se istorijskog meča

Autor:

Sport

08.10.2024

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od tada je prošlo više od dve decenije, ali sećanja ne blede.

U ZAGREB SMO IŠLI NA KLANJE: Slaviša Jokanović prisetio se istorijskog meča

Foto: www.profimedia.rs

Proslavljeni srpski fudbaler, danas uspešni trener, Slaviša Jokanović, nedavno je podelio sećanja na jedan od najupečatljivijih trenutaka svoje karijere - kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2000. U fokusu njegovog sećanja su utakmice između tadašnje SR Jugoslavije i Hrvatske, koje su bile opterećene tenzijama i ogromnim ulogom.

Kvalifikacije su bile istorijski značajne jer su predstavljale prve posleratne susrete fudbalskih reprezentacija novih država. Naša zemlja se suočila sa Hrvatskom u mečevima koji su bili mnogo više od običnih sportskih nadmetanja.

Prva utakmica odigrana na Marakani u Beogradu završena je nerešenim rezultatom 0:0, ali je obeležio i nestanak struje na stadionu usred meča, dodatno doprinoseći tenziji atmosferi. Odlučujući meč odigran na stadionu Maksimir u Zagrebu doneo je još više uzbuđenja. Iako je Hrvatska bila favorit, naša selekcija je uspela da izbori plasman na Evropsko prvenstvo remijem rezultatom 2:2.

Jokanović se seća da je nakon završetka meča vladala tišina na Maksimiru, a Hrvati su bili šokirani zbog propuštene prilike. Jokanović je istakao da su Hrvati bili uvereni da će lako pobediti, te su čak i slavili pre utakmice. Međutim, srpski tim ih je iznenadio i obezbedio plasman na Evropsko prvenstvo, ostavljajući Hrvate u neverici.

- Sećam se kako je, nakon što je sudija označio kraj utakmice, nastupila tišina na Maksimiru. Bio je muk. Hrvatima niko nije zviždao. Mi smo slavili, a Hrvati su naglavačke ispali. Bili su šokirani jer im je to jedino veliko takmičenje koje su propustili. Oni su, računajući da će nas lako dobiti, slavili pred utakmicu. Pevao je Kićo Slabinac, Severina... Došli smo im na klanje, ali nije tako ispalo - rekao je Jokanović u podkastu "Mojih top 11".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading