PARTIZAN HTEO DA UKRADE MAKSIMOVIĆA ZVEZDI: Sve je posle derbija isplivalo na videlo

Autor:

Sport

26.09.2024

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ključan trenutak bila je utakmica na Zlatiboru, posle čega se sve promenilo.

PARTIZAN HTEO DA UKRADE MAKSIMOVIĆA ZVEZDI: Sve je posle derbija isplivalo na videlo

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde deklasirali su Partizan sa 4:0 u 174. večitom derbiju koji je zbog toga izgubio svu draž. Dominacija u Humskoj i njeno osvajanje posle osam godina, tri boda i velikko samopouzdanje nije jedino što je Vladan Milojević dobio u svom timu. Jednako važno je bilo brušenje dijamanta i zaloga za budućnost kluba po imenu Andrija Maksimović.

Mladi fudbaler dobio je šansu u Zvezdi ove sezone, pa i u derbiju, a iskoristio ju je na najbolji mogući način. To je prepoznao i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi i uvrstio Maksimovića na širi spisak za duele sa Švajcarskom i Šapnijom u Ligi nacija. Međutim, ko zna da li bismo sve ovo saa pisali da je Andrija otišao na drugu stranu Topčiderskog brda. Prema rečima njegovog prvog trenera Nedeljka Dimitrijevića, umalo se baš nije desilo da mladi igrač ode u Partizan.

Republika

Foto: Starsport

Sad ga lomi: Andrija Maksimović se istakao u derbiju

- Među zainteresovanima je bio i Partizan, jer Andrija je dete koje se rađa jednom u sto godina. Sećam se prvog meča za Zvezdu na koji smo ga odveli otac Mirko i ja. Utakmicu na Zlatiboru pratio je direktor omladinske škole Dragan Mladenović posle nekoliko dobrih poteza izustio je ovo što ima Maksimović nema naših pola prvotimac. Potom dodao Andrija nema osam godina, a na terenu deluje kao da ih ima dvadeset - rekao je Dimitrijević za Žurnal, pa otkrio koje je konkretne korake Zvezda preduzela i preduhitrila večitog rivala:

- Tadašnji direktor omladinske škole Zvezde Dragan Mladenović i koordinator  Dejan Arsov su shvatili  da je najbolje da Andrija napuni 12 godina pa da pređe u Ljutice Bogdana. Prvo je išao sa Zvezdom na turnire. OFK Vlada Dimitrijević je deo Zvezde, sjajnu saradnju imamo od osnivanja 2005. Istakao bih da je veliki uticaj na Mesijev  napredak imao i sadašnji  direktor omladinske škole Nikola Jelić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading