ZVEZDINA DECA VODE SVOJ KLUB DO NAJVEĆIH USPEHA: Prilika da se opet dokažu protiv Mladosti

Autor:

Sport

23.07.2024

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Omladinska škola je glavni adut crveno-belih

ZVEZDINA DECA VODE SVOJ KLUB DO NAJVEĆIH USPEHA: Prilika da se opet dokažu protiv Mladosti

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Jedinstvo Ub na premijeri nove sezone pred svojim navijačima sa ubedljivih 4:0. Pored prekaljenih strelaca na meču, Endiajea, Kataija i novajlije Duartea, pažnju je privukao veliki broj igrača koji su se našli na terenu, a stasavali su u Omladinskoj školi crveno-belih.

Dijapazon Zvezdine dece prostire se od generacije 93 do generacije 07. Interesantno, generaciju 93 je u Omladinskoj školi predvodio upravo Vladan Milojević, a momci koji su i dan danas prvotimci Crvene zvezde su Uroš Spajić i Srđan Mijailović. Obojici je ovo drugi mandat u voljenom klubu, a sa manje od 18 godina su debitovali među seniorima, kod Aleksandra Kristića, odnosno Roberta Prosinečkog.

Republika

Foto: Starsport

Spajić, Mijailović i Ivanić

Najmlađi među prvotimcima su Veljko Milosavljević, Adem Avdić i Andrija Maksimović, dečaci koje je veći deo stasavanja u akademiji predvodio Milorad Vilotić da bi ih potom "izbrusili" hronološki Slađan Nikolić, Nenad Milijaš i Marko Neđić. Avdićev debi se još uvek čeka, i verovatno da će se desiti već ove sezone kada se talentovani bek oporavi od povrede u potpunosti.

Tu su još: Nemanja Stojić (98), Luka Ilić (99), Miloš Gordić (00), Ivan Guteša i Vladimir Lučić (02), Andrej Đurić i Nikola Knežević (03), Ognjen Mimović, Stefan Leković i Viktor Radojević (04), Jovan Šljivić (05).

Na premijeri smo već imali priliku da vidimo - Stojića, Ilića, Mimovića i Šljivića. U subotu od 20 časova crveno-beli ponovo igraju na svom terenu protiv lučanske Mladosti, a taj broj bi mogao i da se poveća, pogotovo kad se uzme u obzir koliko su važni za tim reprezentativci Srbije - Spajić i Mijailović, te da su recimo Knežević i Leković imali veliku minutažu na pripremama, a defanzivac čak i pogodio protiv Zenita.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading