VEROVALI ILI NE! Fudbaler Reala NIKAD nije dao gol u finalu EP! Ovaj KVARTET može to da promeni!

Autor:

Sport

14.07.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neslavna statistika za Madriđane.

VEROVALI ILI NE! Fudbaler Reala NIKAD nije dao gol u finalu EP! Ovaj KVARTET može to da promeni!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalski klub Real Madrid je poznat po svojoj bogatoj istoriji i velikim uspesima, ali postoji jedan neobičan podatak koji možda iznenađuje mnoge navijače.

Naime, nijedan fudbaler najtrofejnijeg španskog tima nikada nije postigao gol u finalu Evropskog prvenstva! Ova činjenica sigurno baca drugačije svetlo na uspehe madridskog kluba, posebno uzimajući u obzir da su izabranici Karla Anćelotija i ove godine osvojili pehar Lige šampiona.

U finalu Evropskog prvenstva između Španije i Engleske, Real Madrid će imati četiri predstavnika – tri u redovima „Crvene furije“ i Džuda Belingema sa druge strane. Načo, Dani Karvahal i Hoselu imaju priliku da promene istoriju najtrofejnijeg evropskog kolektiva, dok se do 2024. godine nije dogodilo da fudbaler Real Madrida postigne gol u finalu šampionata Starog kontinenta.

Foto: Profimedia

Džud Belingem ima priliku da promeni istoriju

Ovaj neuspeh je zaista fascinantan, posebno uzimajući u obzir veličinu i reputaciju Real Madrida kluba sa najviše evropskih trofeja. Mnogi fudbalski fanatici možda nisu znali za ovu činjenicu, ali ona svakako dodaje na zanimljivosti i intrigantnosti istorije španskog giganta.

Španija je, inače, do finala došla pobedom nad Francuskom u polufinalu rezultatom 2:1, dok je četa Gereta Sautgejta istim skorom, zahvaljujući golu poslednjem minutu eliminisali Holandiju.

"Gordi Albion" ukoliko čeka prvi trofej na evropskim prvenstvima, dok ih "Crvena furija" već ima tri u vitrinama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading