SLAVNI BRAZILAC IMAO SAOBRAĆAJKU! Poznato stanje šampiona sveta iz 1994.

Autor:

Sport

14.07.2024

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa njim u automobili bila je i supruga.

SLAVNI BRAZILAC IMAO SAOBRAĆAJKU! Poznato stanje šampiona sveta iz 1994.

Foto: www.profimedia.rs

Legendarni Brazilac Karlos Dunga, čije je ime zauvek upisano u istoriju fudbala, doživeo je saobraćajnu nesreću u regiji Koritiba. Uprkos tome što se automobil u kojem se nalazio prevrnuo, Dunga i njegova supruga prošli su sa lakšim povredama, što je izazvalo olakšanje kod njihovih mnogobrojnih obožavalaca.

Nesreća koju je Dunga nedavno doživeo podseća nas na krhkost ljudskog života, ali i na snagu volje koja može da prevaziđe i najteže izazove. Sa lakšim povredama, Dunga i njegova supruga su se izvukli iz prevrnutog automobila, pokazujući hrabrost i snagu u teškim trenucima.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Karlos Dunga

Dunga je svoju fudbalsku karijeru gradio kao neumorni vezni igrač, a najveći uspeh postigao je kao kapiten brazilske reprezentacije koja je osvojila Mundijal u SAD 1994. godine. Pored toga, može se pohvaliti sa dve titule na Kopa Amerika (1989. i 1997.) i drugim mestima na Mundijalu 1998. i Olimpijskim igrama 1984. godine. Njegova posvećenost i liderstvo na terenu ostavili su dubok trag u istoriji brazilskog fudbala.


Nakon završetka igračke karijere, Dunga se okrenuo trenerskom poslu, vodeći reprezentaciju Brazila četiri godine. Iako je imao uspeha, poput osvajanja Kopa Amerika 2007. i trećeg mesta na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008, neuspeh na Svetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici 2010. doveo je do njegovog otpuštanja sa pozicije selektora. Ipak, njegova strast prema fudbalu i dalje je bila neosporiva.



Godine 2014, Dunga se vratio na poziciju selektora Brazila, ali je samo dve godine kasnije napustio tu ulogu. Uprkos uspesima i neuspesima na trenerskom terenu, njegova predanost fudbalu ostaje nepokolebljiva.

Karlos Dunga je bio i ostao ikona brazilskog fudbala, kako na terenu, tako i van njega. Njegova karijera, sa svim uspesima i neuspesima, ostaje inspiracija za sve ljubitelje fudbala širom sveta. Njegova sposobnost da prebrodi životne prepreke, poput nedavne saobraćajne nesreće, samo potvrđuje njegovu nepokolebljivu snagu duha.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading