MBAPE DONEO SUDBONOSNU ODLUKU ZBOG KOJE ĆE GA PAMTITI: Francuz krenuo stopama Kristijana Ronalda, ali nije to što mislite

Autor:

Sport

11.07.2024

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono što je sada rešio probao je samo jednom u životu.

MBAPE DONEO SUDBONOSNU ODLUKU ZBOG KOJE ĆE GA PAMTITI: Francuz krenuo stopama Kristijana Ronalda, ali nije to što mislite

Foto: www.profimedia.rs

Najbolji fudbaler Francuske Kilijan Mbape nije uspeo da odvede "trikolore" u finale Evropskog prvenstva, da spreči Španiju da slavi sa 2:1 i zakaže borbu za trofej sa Ekgleskom. Sada kada je završio sa reprezentacijom, brzonogi fudbaler se okrenuo klupskim obavezama i doneo možda i sudbonosnu odluku po kojoj će ga pamtiti.

Naime, Mbape se okrenuo svom novom klubu Real Madridu, u koji je stigao iz PSŽ, a ono što je prvo uradio je izbor broja na dresu. Kilijan je u karijeri promenio polovinu dvocifrenih brojeva pa je tako nosio 14, 17 i 29 za PSŽ i 11, 29, 13, 33 i 39 za Monako. Kapiten Francuske je vlasnik broja 10 na međunarodnoj sceni od 2017/18, a inače je nosio 12 i 20. Jednocifreni broj na dresu nosio je samo jednom i to sedmicu među "svecima".

Međutim, sada je rešio da obuče dres sa brojem koji je nosio samo jednom i to na meču Kupa Francuske za Monako 2017. U pitanju je broj koji su nosili neki od najboljih fudbalera Reala. Naravno, to je dres sa brojem devet.

 

 

Francuska superzvezda će krenuti stopama legendi Alfreda Di Stefana, Ronalda Nazarija, Kristijana Ronalda i Karima Benzeme. Upravo je njegov sunarodnik bio poslednji vlasnik devetke do odlaska iz Reala 2023. Podsetimo, Real Madrid je saopštio da će Mbape prvi put biti predstavljen kao njihov igrač sledeće nedelje.

- Real Madrid najavljuje da će se sledećeg utorka, 16. jula, u 12 časova, održati predstavljanje našeg igrača Kilijana Mbapea na stadionu "Santjago Bernabeu". Predsednik Florentino Perez poželeće dobrodošlicu Kilijanu Mbapeu u Real Madrid na ceremoniji potpisivanja koja će našeg novog igrača vezati za klub u narednih pet sezona. Posle prezentacije, Kilijan Mbape će razgovarati sa medijima u sali za štampu - saopštio je Real.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading