U NOVOJ SEZONI SUPERLIGE SA DVA BONUSA! Zajednica donela odluku! PARTIZAN jedini glasao PROTIV!

Autor:

Sport

06.07.2024

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli su za to da pravilo zaživi tek od naredne kalendarske godine.

U NOVOJ SEZONI SUPERLIGE SA DVA BONUSA! Zajednica donela odluku! PARTIZAN jedini glasao PROTIV!

Foto: FK Partizan

Superligaši će u novoj sezoni, na predlog Zajednice Super i Prve lige, među 11 startera morati da imaju i dvojicu fudbalera rođenih 2002. i ranije.

Interesantno je da je sa ovim predlogom saglasno 15 od 16 klubova. Jedino se Partizan zalaže da ovo pravilo zaživi tek od sezone 2025/26, svi ostali su podržali inicijativu da stupi na snagu odmah, što će se u ponedeljak i dogoditi. Glasanje je, inače, održano još pre mesec dana.

Kako crno-beli razmišljaju jasno je bilo još na promociji novog-starog trenera Aleksandara Stanojevića nedavno.

- Ako pričamo o bonusima, ako pričamo o srpskom fudbalu, moramo da imamo egzaktne podatke, da se pripremimo za to. Ako kažete danas, a postavite bonuse za 15 dana, to je neprofesionalni i nekorektno. Zavisi koje će godište biti bonus. Ako je igrač od 23 godine bonus, to nema smisla. Ako je bonus strani igrač koji igra za stranu reprezentaciju i ima srpski pasoš, to je smešno i neozbiljno i nije dobro za srpski fudbal. Mi jesmo za, ali ajde da to ide nekim redovnim putem, da bude izglasano za sledeću sezonu, da se pripremimo. A ne da se klub priprema za godište 2004. pa kupi igrača a onda postoji mogućnost da bonus bude 2002. godište. Ne verujem da bi bili toliko neozbiljni da 20 dana pred početak prvenstva promene pravila. Pravila se u UEFA govori za narednu godinu. Nadam se da će biti dobro za srpski fudbal. Ja sam za to da guramo našu decu. Sećate se da sam igrao sa dva-tri mlada igrača i kada nije bilo pravila o bonusima - rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević. 

Sezona u srpskom fudbalu počinje 20. jula. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading