DIOGO KOSTA KAO RIKARDO 2004, ALI SAMO JOŠ OVO NIJE URADIO: Golman Porta heroj nacionalnog tima!

Autor:

Sport

02.07.2024

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čuvar mreže Portugala pokazao izuzetan kvalitet.

DIOGO KOSTA KAO RIKARDO 2004, ALI SAMO JOŠ OVO NIJE URADIO: Golman Porta heroj nacionalnog tima!

Foto: Tanjug/AP

Reprezentacija Portugala plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva nakon boljeg izvođenja penala protiv Slovenije. Izabranici Matjaža Keka odlično su se pokazali i uspeli da pariraju snažnom protivnika tokom svih 120 minuta igre, ali nisu imali sreće tokom jedanesteraca, pa su morali da pakuju kofere.

Foto: Tanjug/AP

Heroj Portugala: Diogo Kosta 

Junak Portugala bio je golman Diogo Kosta, koji je u tri navrata odbranio penal Slovencima, što je bilo dovoljno da njegov nacionalni tim ode dalje. Ovo neodoljivo podseća na čuvenog čuvara mreže Portugalaca Rikarda, koji je 2004. svojim bravurama odveo Portugal u polufinale Evropskog prvenstva.

Pre 20 godina Portugal je bio domaćin evropske smotra, a u četvrtfinalu sastali su sa Englezima. Rezultat je bio 2:2, pa su morali da se izvode penali. Svi pamte čuveni promašaj Dejvida Bekama, koji je potkopao zemlju i oterao loptu visoko na triibne, ali možda i van stadiona. Sjajno je tada Rikardo branio tokom čitavog prvenstva, a ono što je uradio u poslednjoj penal-seriji bilo je zaista neverovatno.

Naime, za Englesku je penal šutirao Danijel Vazel, a Rikardo je skinuo rukavice i odbranio šut, što je bacilo u delirijum čitav stadion. Potom je i on sam uzeo loptu i izašao na megdan Polu Robinsonu i postigao pogodak i odveo Portugalce dalje. Ovaj momentat je sigurno ostao u sećanju mnogih Portugalaca, a Rikardo je tada pokazao da se radi o izuzetnom golmanu i lideru ekipe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading