TURCI PRELEPIM GOLOVIMA ODNELI POBEDU NAD GRUZIJOM: Gruzini pokazali da nisu slučajno u Nemačkoj!

Autor:

Sport

18.06.2024

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fenomenalan duel.

TURCI PRELEPIM GOLOVIMA ODNELI POBEDU NAD GRUZIJOM: Gruzini pokazali da nisu slučajno u Nemačkoj!

Foto: Tanjug/AP

Reprezentacije Turske i Gruzije odmerile su snage u okviru prvog kola Grupe F na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj od 18.00 časova. Izabranici Vićenca Montele odneli su pobedu nad Gruzinima rezultaom 3:1. Strelci za turski nacionalni tim bili su Mert Muldur u 26. i Arda Guler u 65. minutu i Karem Artikolgu u 97. minutu Za ekipu Vilija Sanjola precizan je bio Mikautadze u 32. minutu.

Pre same utakmice, došlo je do ružnih scena na tribinama kada su se sukobili turski i gruzijski navijači, što je bacilo senku na sportski događaj.

Turska reprezentacija je krenula odlučno, te je već u 10. minutu postigla prvi gol, a zatim i drugi u 25. minutu, koji je bio delo Merta Muldura, defanzivca Fenerbahčea. Međutim, Gruzijci su se uspeli vratiti u igru i postigli su izjednačujući gol u 32. minutu, zahvaljujući sjajnom potezu Žorža Mikautazdea.

U drugom poluvremenu, Turska je nastavila da pritišće, postižući drugi gol u 65. minutu, dok su Gruzijci imali nekoliko prilika da izjednače rezultat, ali su im šanse promašile ili je sprečila turska odbrana.

Nakon nekoliko uzbuđenja pred oba gola, Turska je konačno postavila konačan rezultat od 3:1 u sedmom minutu sudijske nadoknade Kerem Akturkoglu iskoristio prazan gol nakon što je golman Gruzije otišao u napad.  Ova utakmica će ostati upamćena po uzbuđenjima i preokretima, ali i po tome što je predstavljala prvu veliku takmičarsku utakmicu za reprezentaciju Gruzije.

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

90+7 minut -  GOL! KAREM ARTIKOGLU POSTAVLJA KONAČNIH 3:1!

87. minut - Odličnu akciju je imala Turska, ubačena je lopta sa strane tačno na golu Juzufa Jazidžija, koji je ostao sam. Vrhunski je skočio, lepo je glavom zahvatio loptu, ali je još lepše odbranio golman Mamardašvili

85. minut - Opao je tempo igre, Turci drže sve u svojim rukama.

69. minut - Velika šteta za Gruzine. Mogli su do izjednačenja ponovo kada je lopta došla nakon sjajne akcije do Kočorašvilija, a on je pogodio prečku.

65. minut - GOL! Turci su se pretplatili na fenomenalne golove danas. Arda Guler je opalio sa distance i postigao prelep gol!

57. minut - Imala je Turska novu šansu, kada je Čalhanoglu šutirao slobodan udarac, ali je čuvar mreže Gruzije odbranio jednom rukom.

52. minut - Kvarackelija je prošao po levoj strani, ubacio loptu do Mikautadzea, ali je izblokiran.

48. minut - Guler je ubacio loptu na 10-tak metara od gola Gruzije, Jilmaz se okrenuo, ali nije uspeo da uputi udarac na vreme.

Prvo poluvreme:

45. minut - KRAJ PRVOG DELA!

32. minut - GOL! Dolazi Gruzija do egala. Mikautadze je ispratio akciju po desnoj strani. Odlično se pozicijonirao u kaznenom prostoru i matirao Gunoka za izjednačenje!

28. minut - Turci mogli brzo do drugog pogotka, ali im je poništen. Kenan Jildiz jeste bio precizan, ali je ovaj gol došao nakon ofsajda.

26. minut - GOL! Turci dolaze do prednosti preko Merta Muldura koji je postigao bombastičan pogodak.

14. minut - Lepo je prošao Kenen Jildiz po levoj strani, gađao je ka golu Mamardašvilija, siguran je bio golman Gruzije.

11. minut - Posle gužve i loše intervencije Gruzije. Ajhan je naleteo na loptu i snažno gađao ka golu Zatresla se stava, ali lopta nije ušla u mrežu!

9. minut - Odlična priika za Tursku. Guler je centrirao,  Bardakči je gađao glavom tik uz levu stativu.

4. minut - Šansa za Turke. Čalhanoglu je centrirao u kazneni prostor, ali Kohču koji je bio na nekoliko metara od gola nije uspeo da dođe do lopte.

SASTAVI

TURSKA (4-2-3-1): Gunok - Muldur, Akajdin, Bardakdži, Kadioglu - Ajhan, Čalhanoglu - Guler, Kokdžu, Jildiz - Jilmaz.

GRUZIJA (5-3-2): Mamardašvili - Kakabadze, Kverkelija, Kašija, Dvali, Titaišvili - Kočorašvili, Mekvabišvili, Čakvetadze - Mikautadze, Kvarackelija.

Prema informacijama koje su navijači preneli putem društvenih mreža, stadion ima ozbiljne probleme sa velikom količinom vode koja se sliva sa krova. Ovi neplanirani problemi mogu značajno uticati na tok meča i atmosferu na stadionu.

Pored problema sa stadionom, Dortmund se suočava i sa nepovoljnim vremenskim uslovima. Naime, kiša lije kao iz kabla, što dodatno otežava situaciju i stvara izazove kako za igrače, tako i za navijače koji su došli da podrže svoje timove. Ovakvi vremenski uslovi mogu uticati na samu dinamiku meča i zahtevati prilagođavanje igre timova.

Kao da nije dovoljna kiša koja neprestano pada i pravi haotične scene na stadionu, tek su i navijači odlučili da doprinesti celom ovom haosu. Oni su se na tribinama potukli dok čekaju start duela čiji je početak neizvestan.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading