SLOVENCI SU OPASNIJI OD ENGLEZA: Legenda jugoslovenskog fudbala upozorava Srbiju

Autor:

Sport

18.06.2024

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima nekoliko sjajnih pojedinaca, ali je krasi još nešto što "orlovi" nemaju.

SLOVENCI SU OPASNIJI OD ENGLEZA: Legenda jugoslovenskog fudbala upozorava Srbiju

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Srbije poraženi su od Engleske sa 1:0 u prvom meču C grupe na Evropskom prvenstvu, ali daleko od toga da je sve izgubljeno. Izabranicima Dragana Stojkovića Piksija će se sudbina krojiti u preostala dva susreta, najpre 20. juna protiv Slovenije, a onda i 25. juna protiv Danske. Upravo će naredni meč protiv "zmajčeka" biti prvi presudan, a opuštanja ne sme biti, kao što nema ni favorita. Na to upozorava i legenda jugoslovenskog fudbala Slovenac Srećko Katanec.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Srećko Katanec

- Srbija ima dobru reprezentaciju, kao i Slovenija. Ipak, Srbi, čuvajte se Slovenaca, više nego Engleza - rekao je Katanec i osvrnuo se na kvalitete "zmajčeka":

- Slovenija ima nekoliko sjajnih pojedinaca, kao na primer i Srbija. Sa druge strane Srbija nema isti timski duh kao Slovenija.

Kao uvertiru u ovaj meč, on se prisetio čuvenog sa poslednjeg Evropskog prvenstva na kojem smo učestvovali. Tada su Srbija odigrali 3:3 na EVRO 2000 koje je održano u Belgiji i Holandiji. Interesantno, tada je naš selektor Vujadin Boškov ostavio Dragana Stojkovića Piksija na klupi, baš kao što je on ostavio Dušana Tadića sada protiv Engleske.

 

Republika

Foto: Republika

 

- Ne sećam se da li sam bio iznenađen što je Boškov ostavio Piksija na klupi, ali se sećam da nismo gledali utakmice Jugoslavije u analizi. Danas ako ne pokazujete igračima snimke rivala, znači da ih niste ni pripremili za utakmicu. Fudbal se mnogo promenio i stalno se menja - zaključio je Katanec.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading