SRAMOTA! PA LJUDI, IMAJTE MALO VIŠE VERE: Evo kakve su šanse dali građani Srbije ''orlovima'' na Evropskom prvenstvu!

Autor:

Sport

12.06.2024

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li Srbija može do iznenađenje?

SRAMOTA! PA LJUDI, IMAJTE MALO VIŠE VERE: Evo kakve su šanse dali građani Srbije ''orlovima'' na Evropskom prvenstvu!

Foto: Starsport

Kompanija CEPER (Centralnoevropske perspektive) sprovela je istraživanje o favoritima na Evropskom prvenstvu u deset zemalja centralnoevropskog regiona. Istraživanje je obuhvatilo Srbiju, Sloveniju, Hrvatsku, Austriju, Bugarsku, Češku, Mađarsku, Rumuniju, Slovačku i Poljsku i trajalo je od 6. maja do 4. juna ove godine. U svakoj zemlji u anketi je učestvovalo 1.000 ispitanika, a zanimljivo je da je u Srbiji anketa sprovedena lično, dok je u ostalim zemljama korišćen telefonski put.

Više od polovine ispitanika u Srbiji, tačnije 57 odsto, izjavilo je da će pratiti Evropsko prvenstvo, što je slično procentu u Centralnoj Evropi gde je 60 odsto ispitanika izrazilo nameru da prati EVRO. Međutim, najveće uzbuđenje zbog prvenstva vlada u Hrvatskoj, gde čak 81 odsto ispitanika planira da gleda mečeve iz Nemačke. Sa druge strane, u Mađarskoj i Češkoj manje od 50 odsto ispitanika planira da prati Evropsko prvenstvo – u Mađarskoj 47, a u Češkoj 46 odsto.

Anketa je obuhvatila i pitanje o tome koja reprezentacija je favorit za osvajanje titule šampiona Evrope. U šest zemalja, uključujući i Srbiju, Nemačka se izdvojila kao najveći favorit, dok se u tri zemlje kao budući šampion kotira Francuska. Izuzetno je interesantno da Hrvati veruju u svoj trijumf, s obzirom da čak 46 odsto ispitanika iz Hrvatske vidi svoju reprezentaciju kao favorita za titulu. Sa druge strane, Italiju, koja brani titulu, ni u jednoj od deset zemalja ispitanici ne vide kao osvajača.

Na nivou celog regiona, 18 odsto ispitanika vidi Francusku kao favorite, dok 17 odsto ispitanika smatra da će Nemačka zauzeti tron. Interesantno je da, posle Hrvata, najviše vere u svoj tim imaju Austrijanci, gde 16 odsto ispitanika vidi svoju zemlju kao šampiona. U Srbiji, 10 odsto ispitanih je navelo Orlove kao buduće vladare fudbalske Evrope.

Srbija se nalazi u Grupi C sa Engleskom, Danskom i Slovenijom, a prvi meč ''orlovi'' igraju 16. juna protiv Engleza od 21 sat. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading