NA STADIONIMA SAMO "TANKO" PIVO I KOBASICE, DOK JE JEDNO STROGO ZABRANJENO: Navijači na meču Srbija - Engleska biće u problemu

Autor:

Sport

12.06.2024

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cene na samim stadionima su posebna prča.

NA STADIONIMA SAMO "TANKO" PIVO I KOBASICE, DOK JE JEDNO STROGO ZABRANJENO: Navijači na meču Srbija - Engleska biće u problemu

Foto: www.profimedia.rs

Evropsko prvenstvo u fudbalu okupiće u Nemačkoj desetine miliona navijača sa celog Starog kontinenta, ali svi oni će morati da se prilagode strogoj nemačkoj disciplini. Prilikom ulaska na bilo koji od deset stadiona svaki navijač će morati da prođe rigoroznu kontrolu, a ono što posebno zabrinjava je taksativan pravilnik šta sme a šta ne sme da se unese na stadione.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Oni su navikli: Navijači Nemačke

Očekivano, baklje i ostala pirotehnika, kao i političke parole strogo su zabranjeni i svako ko pokuša da to prokrijumčari ne da neće ući na tu utakmicu, već se suočava sa zabranom posete bilo kojoj utakmici dok kraja EVRO 2024. Međutim, u istu ravan sa obim zabranjenim stvarima svrstana je i hrana! Tako Nemci zabranjuju da se bilo šta unese na stadione, a kako bi povećali prodaju svoji potrepština na samim stadionima. Očekivano, dva proizvoda su dominantna.

Fudbalski navijači će biti sprečeni da unesu voće na stadione tokom Evropskog prvenstva, jer domaćin takmičenja odlučno želi da poveća prodaju kobasica. Svaki navijač koji bude uhvaćen u pokušaju krijumčarenja jabuka ili pomorandži, rizikuje zabranu prisustvovanja ostatku turnira, prema smernicama UEFA. Sva hrana se očekuje da će biti oduzeta na jednom od tri sigurnosna punkta ispred svih deset stadiona, ali vodič za navijače izdvaja kao posebno zabranjeno voće, poput jabuka, banana, pomorandži. Navijačima će biti dozvoljeno da unesu zdrave grickalice, ako mogu da dokažu da je to potrebno iz medicinskih razloga, ali moraju unapred obavestiti nadležne organe stadiona kako bi dobili dozvolu.

S druge strane, na stadionima će se uz kobasice forsirati pivo. Tako će čuvene nemačke kobasice koštati 4,6 evra, dok je veganski vurst 5,3 evra, kao deo menija koji sadrži malo toga osim lokalne kuhinje. Pivo je još skuplje. Pola litre piva košta 7 evra. Međutim, tu je posebna smernica za prvu utakmicu na kojoj će igrati Srbija!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Svi očekuju da će se ponapijati: Navijači Engleske

Tokom duela između "orlova" i Engleske 16. juna u Gelzenkirhenu, pišu ostrvrski mediji, biće točeno samo ono niskoalkoholno pivo od 1 procenta alkohola. Domaćini su u strahu da se "problematični" navijači oba tima ne ponapijaju i ne naprave haos. Bezalkoholna pića će koštati neverovatnih 6 evra, a flašica vode 4,5 evra. Čokolada će koštati 3,2 evra.

S druge strane, za razliku od samih stadiona, u navijačkim zonama će se točiti regularno pivo po ceni od 5 evra za pintu (malo više od pola litre). Domaćin je upozorio sve inostrane navijače da nemačko pivo može biti jače od onog na koje su navikli kod kuće. Gle čuda, Englezi su ponovo posebno upozoreni.

- Pivo može biti jače nego u Velikoj Britaniji, zato pijte odgovorno, poznajte svoje granice i poštujte lokalne zakone. Možda nećete biti pušteni na stadion ako popijete previše - stoji u saopštenju.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading