DA LI PARTIZAN TROŠI SVOJE LEGENDE? Ljubimac grobara NEMA dilemu!

Autor:

Sport

07.06.2024

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegova reč se poštuje među navijačima crno-belih.

DA LI PARTIZAN TROŠI SVOJE LEGENDE? Ljubimac grobara NEMA dilemu!

Foto: Starsport

Nekadašnji trener Partizana, Marko Nikolić, nedavno je gostovao u emisiji "Wish&goal" gde je otvoreno govorio o specifičnostima pozicije trenera crno-belih klubova.

On je istakao da mu smeta kada neko ko nije trener preuzme tu ulogu, naglašavajući važnost edukacije i stručnosti u fudbalu.

- Meni smeta kad neko dođe ko nije trener, i onda dolazimo do odgovora na pitanje da li Partizan troši svoje legende, ili one troše Partizan i sami sebe. Fudbal je takva grana sporta gde svi misle da sve znaju i da to može svako. Potrebno je mnogo edukacije, moraš da si u toku, davno je prošlo vreme „na foru“ i „na šmek“. Prošlo je mnogo velikih bivših igrača kroz klub u zadnjih deset godina koji su bili na raznim pozicijama - rekao je Marko Nikolić i osvrnuo se na različitosti kod trenera:

Republika

Foto: Starsport

Marko Nikolić

U emisiji je takođe istaknuta razlika između trenera koji se profesionalno bave ovim poslom i onih koji to rade povremeno.

Bivši ljubimac grobara je naveo primere trenera koji su svoje znanje i iskustvo sticali i van granica Srbije, ističući ih kao primer profesionalizma u trenerskom poslu.

- Ja tu pravim razliku. Postoje treneri poput Saleta, Vuka, koji su išli i u Mađarsku, Arabiju, Jokanović, Paunović, Vlada Ivić… To su treneri koji se tim poslom bave na profesionalan način. Postoji i ta maska koja je specifična samo za Partizan. Dođe trener koji postane trener Partizana i posle ne bude trener više nigde. Meni je to malo šizofreno – da li su upotrebljeni, ili šta se desilo, ne znam. Vrlo mi je čudna situacija u Partizanu u kojoj neko dođe kao trener i posle ne bude više nikada - istakao je Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading