OVO JE ŠANSA KOJU SRBIJA NE SME DA PROPUSTI PROTIV ENGLEZA: Naš rival povukao neverovatan potez, biće znatno UMORNIJI od "orlova" pred meč

Autor:

Sport

04.06.2024

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pritom su Sautgejtovi izabranici ušli u problem sa UEFA i sigurno im neće biti svejedno.

OVO JE ŠANSA KOJU SRBIJA NE SME DA PROPUSTI PROTIV ENGLEZA: Naš rival povukao neverovatan potez, biće znatno UMORNIJI od "orlova" pred meč

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije sastaće se sa Engleskom na otvaranju Evropskog prvenstva, a taj meč zakazan je za 16. jun u Gelezenkirhenu. Preostala dva susreta naš tim odigraće protiv Slovenije (20. jun) i Danske (25. jun) u Minhenu, zbog čega je FSS izabrao da gnezdo "orlova" bude u Augzburgu.

Istina, naši fudbaleri će morati na put do Gelzenkirhena, ali avionom, dok su Englezi izabrali bazu koja jeste bliža od naše,ali opet dovoljno daleko da će truckanje autobusom potrajati, pa bi mogli da budu umorniji i to bi mogla da bude šansa našeg tima.

Republika

Foto: Tanjug

Moraće da se vozaju autobusom: Igrači Engleske

Naime, engleska fudbalska reprezentacija izazvala je dosta pažnje izborom luksuznog hotela Spa & GolfResort Weimarer Land u istočnoj Nemačkoj za smeštaj tokom EVRO 2024. Iako ovo luksuzno odmaralište poseduje dva fudbalska terena i teren za golf, udaljenost od gradova u kojima će Engleska igrati može izazvati probleme u organizaciji.

Engleska započinje svoj nastupprotiv Srbije, a zatim se susreće sa Danskom u Frankfurtu, da bi završila grupnu fazu protiv Slovenije u Kelnu. Iako su sve ove lokacije na zapadu Nemačke, Engleska je odlučila da se smesti na istoku, plaćajući oko 800.000 funti za smeštaj u nadi da će pružiti savršeno opuštenu i izolovanu okolinu za igrače.

UEFA je naglasila da će zahtevati da se timovi prevoze vozom ili autobusom u Nemačkoj,  pa će Engleska do terena gde će igrati protiv Srbije morati da prevali gotovo 400 kilometara. S druge strane, kako mi imamo više od 600 kilometara mi ćemo moći avionom. 

S druge strane, Nemačka se prilikom dobijanja domaćinstva za EVRO 2024 fokusirala na održivost, vlada je uložila 31 milion evra u zelene inicijative, uključujući i podsticanje očekivanih 3,1 miliona navijača da ne koriste automobile, već da koriste voz ili smanjuju broj parking mesta na stadionima.

Odluka Engleske da ne izabere trening bazu sa UEFA zvaničnog spiska opcija na zapadu zemlje otežala im je put, ali i razočarala ekološke aktiviste, koji bi želeli da elitni fudbaleri postave primer. Grupa od 13 NVO pisala je Sautgejtu i ostalim trenerima ekipa sa EVRO 2024, moleći ih da se suprotstave kratkim letovima, pa bi Englezi prihvatanjem toga jasno morali da se klackaju autobusom.

S druge strane, ako prođe dalje iz C grupe, Engleska će izgledno morati da leti tokom nokaut faza, što je razumljivo, ali i razočaravajuće za ekološke aktiviste. Istraživanja su pokazala da bi timovi mogli smanjiti svoje emisije CO2 za gotovo 60 odsto samo izbegavanjem letova tokom grupne faze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 





 

Komentari (1)

Loading
paceri

06.06.2024 17:14

Ajde, ajde naduvajte balon.Što više nadujete više će da pukne.Imamo sve šanse da budemo među poslednjih šest ekipa.Sve ostalo je uspeh.