ŠOK! OD BISERA ZVEZDA DO PENZIJE SA 29 GODINA: Greške u koracima ZBOG AMBICIOZNE MAJKE odsvirale prerano kraj karijere

Autor:

Sport

21.05.2024

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sada ide u trenere i to u redove OFK Beograda.

ŠOK! OD BISERA ZVEZDA DO PENZIJE SA 29 GODINA: Greške u koracima ZBOG AMBICIOZNE MAJKE odsvirale prerano kraj karijere

Foto: Starsport

Filip Janković, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i mladi reprezentativac Srbije, odlučio je da završi svoju fudbalsku karijeru sa svega 29 godina. Iako su mnogi očekivali da će on biti budućnost srpskog fudbala, njegov put je krenuo u neočekivanom smeru. Kada je Filip Janković debitovao za prvi tim Crvene zvezde sa samo 16 godina, publika na Marakani ga je pozdravila ovacijama. Iako je odigrao samo tri nastupa za Zvezdu, mnogi su videli u njemu veliki potencijal i očekivali da će ostvariti uspešnu karijeru.

Nakon Zvezde, Janković je nastavio svoju karijeru u Parmi, a potom je igrao i za Kataniju. Međutim, u Italiji nije uspeo da ostavi dubok trag. Nastupao je i za Domžale, Ekstremaduru iz španske treće lige, Triglav, Iliriju, Podgoricu i na kraju za Laktaše. Tokom svog puta imao je dosta problema sa povredama, što je sigurno uticalo na dalji tok njegove karijere.

Republika

Foto: Starsport

Filip Janković u Zvezdi

Na verovatno pogrešan tok karijere uticale su i pogrešni potezi koje su vukli Filip i njegovi roditelji, pre svega majka. Naime, Janković se smatra jednim od najboljih primera kako prevelike ambicije roditelja mogu da upropaste dete.

- Kada je Janković potpisao prvi ugovor sa Crvenom zvezdom, mislim da je imao 15 godina. Bio je kod mene u agenciji. Sve je bilo normalno, dok njegova majka nije počela da šuruje sa svim živim menadžerima. Prvi ispad napravila je kada je otišla kod Milana Ćalasana u Pariz, na njegov poziv. Sklopila je sa njim neku vrstu dogovora. Kupila je sinu auto i to beli terenac. Da li je bio BMW ili Audi Q7, više se i ne sećam. Imao je registraciju na kojoj je pisalo "Filip" i sa njim je dolazio na treninge. Tada je još na snazi bio zakon da maloletno lice može da vozi - opisao je jednom prilikom u podkastu "Alesto" menadžer Zoran Stojadinović

Iako je imao izazova na svom putu, Janković je ipak uspeo da osvoji Kup Srbije sa Crvenom zvezdom. Takođe, sa reprezentacijom Srbije uzrasta do 20 godina, bio je deo tima koji je osvojio Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu, što predstavlja veliki uspeh za njega i za srpski fudbal.

Filip Janković je imao turbulentan put kroz fudbalsku karijeru, ali sada se okreće novom poglavlju u svom životu. Sa iskustvom koje je stekao tokom igračke karijere, sigurno će biti inspiracija i mentor mladim fudbalerima u budućnosti. Janković se okreće trenerskom poslu. Preuzeće ulogu trenera mladog tima OFK Beograda, gde će moći da prenese svoje iskustvo i znanje na nove generacije fudbalera.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading