NIJE UVRSTIO MARADONU U TIM, A ONDA SA ARGENTINOM OSVOJIO SVETSKO PRVENSTVO: Preminuo legendarni selektor Gaučosa!

Autor:

Sport

06.05.2024

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popeo se sa Argentinom na krov Sveta.

NIJE UVRSTIO MARADONU U TIM, A ONDA SA ARGENTINOM OSVOJIO SVETSKO PRVENSTVO: Preminuo legendarni selektor Gaučosa!

Foto: www.profimedia.rs

Legendarni trener, Cesar Luis Menoti, koji je predvodio Argentinu do prvog osvajanja Svetskog prvenstva 1978. godine, preminuo je u 85. godini, kako je saopštila Argentinska fudbalska asocijacija (AFA) u nedelju.

Rođen u Rosariju, Menoti je imao istaknutu karijeru kao profesionalni igrač tokom 1960-ih, kao i kao trener. Posebno je osvojio argentinsko prvenstvo sa klubom Atletiko Huracan u Buenos Ajresu 1973. godine pre nego što je preuzeo kormilo nacionalnog tima i odveo ih do osvajanja Svetskog prvenstva 1978. godine. Njegovo vođstvo se protezalo i na Svetsko prvenstvo 1982. u Španiji, gde je nastavio da ostavlja neizbrisiv trag u sportu.

Menotijeva trenerska veština nije bila ograničena samo na međunarodnu scenu. Nastavio je da vodi nekoliko prestižnih klubova, uključujući Boku Juniors, River Plejt, Barselonu i Atletiko Madrid. Njegov mandat u Barseloni video je osvajanje španskog kupa, Super kupa i Kupa lige 1983. godine, dostignuće koje ostaje urezano u anale fudbalske istorije.

Nakon vesti o Menotijevoj smrti, preplavile su društvene mreže sa porukama saučešća. Kapiten Argentine Lionel Mesi izrazio je saučešće, priznajući Menotija kao fudbalsku veličinu. Trenutni argentinski selektor, Lionel Skaloni, oprostio se od majstora, zahvaljujući mu na trajnom uticaju koji je imao na sport.

Ostaće upamćen i po tome što je pred Svetsko prvenstvo 1978. godine nije pozvao Dijega Maradonu u tim, što je legendarnog fudbalera jako rastužilo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading