SAMPDORIJA ODALA ČAST VUJADINU BOŠKOVU: Kako je jedan Srbin osvojio Italiju?

Autor:

Sport

27.04.2024

21:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vujadin Boškov - Legenda koja je obeležila fudbalsku istoriju Sampdorije

SAMPDORIJA ODALA ČAST VUJADINU BOŠKOVU:  Kako je jedan Srbin osvojio Italiju?

Foto: Gabriele Siri/IPA Sport / ipa-ag / PA Images / Profimedia


Danas se navršava tačno 10 godina od kako nas je napustio legendarni srpski trener Vujadin Boškov, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji fudbala. Na današnji dan, navijači Sampdorije se prisete trenera koji im je doneo najveće uspehe u istoriji kluba, odajući mu počast na poseban način. Na tribinama je osvanuo veličanstveni baner na kojem je bilo ispisano ime srpske legende, podsećajući na sjajne trenerske dani koje je proveo sa njihovim omiljenim timom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by U.C. Sampdoria (@sampdoria)



Ostavio neizbrisiv pečat u Italiji

Vujadin Boškov je sa ekipom iz Đenove postigao izuzetne rezultate, osvojivši titulu šampiona Italije, nacionalni kup i čak Kup pobednika kupova. Njegova trenerska veština bila je ključni faktor u ostvarenju ovih istorijskih uspeha, a navijači Sampdorije i danas sa ponosom pričaju o vremenima kada je njihov tim dominirao italijanskim fudbalom pod vođstvom Boškova.

Sećanje koje živi kroz generacije

Iako je prošlo deset godina od Boškovljeve smrti, njegovo nasleđe i dalje živi kroz sećanja ljubitelja fudbala širom sveta. Njegova posvećenost, taktička genijalnost i karizma ostavili su neizbrisiv pečat ne samo u Sampdoriji, već i u fudbalskom svetu uopšte.

Poruka navijača Sampdorije

Današnji dan je prilika da se setimo svih onih trenutaka kada je Vujadin Boškov bio ne samo trener, već i inspiracija za generacije fudbalera i navijača. Njegovo ime će zauvek biti upisano zlatnim slovima u istoriji Sampdorije, a njegova dela će ostati večno živa u srcima svih ljubitelja fudbala. Neka je večna slava i hvala na svemu, Vujadin Boškov!

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading