RADONJIĆU EVRO TITULA OSTALA NA OBRUČU! Baščešehir slavio u drugom meču finala, ali nedovoljno!

Autor:

Sport

24.04.2024

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo je falilo.

RADONJIĆU EVRO TITULA OSTALA NA OBRUČU! Baščešehir slavio u drugom meču finala, ali nedovoljno!

Foto: Starsport

Trener Panatinaikosa Dejan Radonjić

U dramatičnom finalu FIBA Evropa kupa, ekipa Bahčešehira se protiv Kemnica suočila sa teškom eliminacijom uprkos pobedi od 105:95, jer je na prvom meču nemački tim slavio sa 85:74. Nakon prvog poluvremena, turski tim je imao impresivnih 19 poena prednosti, ali je usledila nagla promena situacije. Na sedam minuta do kraja, ekipa se našla u situaciji da mora da nadoknadi 15 poena zaostatka (69:73), što je bio izuzetno težak zadatak. Međutim, mladi istanbulski klub uspeo je da ostvari niz neverovatnih poteza, uvede meč u produžetak i tamo se suoči sa istorijskom prilikom.

U produžetku, Bahčešehir je imao priliku da ostvari najveći uspeh u svojoj sedmogodišnjoj istoriji, ali nažalost, trojka sa osam metara koju je šutnuo Aleks Butej završila je pogotkom obruča dok je vreme neumitno isticalo. Ovaj neuspeh predstavljao je veliko razočaranje za ekipu, koja je bila na korak od ostvarenja evropskog trofeja i plasmana u FIBA ligu šampiona.




U poslednjih sedam minuta produžetka, Džeri Butsijele postao je inspiracija za "kambek" Bahčešehira, postigavši čak 16 poena i doprinoseći timu da stekne prednost od 16 poena. Međutim, ova prednost je brzo istopljena u nervoznoj završnici, posebno nakon što je trener Dejan Radonjić bio primoran da igra bez trojice igrača zbog pet ličnih grešaka.

Uoči produžetka, Vesli Van Bek imao je priliku da završi meč efektnom "klač" trojkom za titulu, ali nažalost, nije uspeo da ostvari ovaj ključni potez. Ova situacija dodatno je doprinela napetosti i neizvesnosti tokom finalnog meča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading