ŠOK U ŠPANIJI: Laporta traži da se ponovi El Klasiko!

Autor:

Sport

22.04.2024

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Katalonci besni.

ŠOK U ŠPANIJI: Laporta traži da se ponovi El Klasiko!

Foto: www.profimedia.rs

Predsednik Barselone, Đoan Laporta, izjavio je da klub ne isključuje mogućnost da će zatražiti ponavljanje meča 32. kola La Lige sa madridskim Realom. Nakon što je Real pobedio Barselonu rezultatom 3:2, Laporta je istakao da je glavni sudija, Cezar Soto Grado, oštetio katalonski klub u nekoliko situacija.

- Nikada nisam bio bio za uvođenje VAR tehnologije. Međutim, zalažem se da bi VAR tehnologiju trebalo koristiti kako bi se izbegle greške koje mogu da dovedu do nepoštenih odluka sudija. Ne želim samo da prenesem nezadovoljstvo navijača Barselone zbog lošeg korišćenja VAR-a, već i da naglasim da ta tehnologija, uprkos tome što je uvedena, izaziva konfuziju sa kontradiktornim kriterijumima prema klubovima - naveo je prvi čovek Katalonaca i dodao:

- Ako se potvrdi da je gol regularan, ići ćemo dalje i ne isključujem mogućnost da tražimo ponavljanje meča sa Realom - jasan je Laporta.

Posebno ističući sporni detalj iz 28. minuta utakmice sa Realom, Laporta je navodio situaciju u kojoj je fudbaler Barselone, Lamin Jamal, šutirao prema protivničkom golu, ali je golman Reala, Andrej Lunjin, izbacio loptu sa gol-linije. Usporeni snimak i VAR nisu mogli da potvrde da je lopta čitavim obimom prešla gol-liniju, što je dovelo do dodatne polemike oko regularnosti gola.

Laporta je najavio da će od čelnika FS Španije zatražiti video i audio snimke sa meča sa Realom, te da ukoliko se potvrdi da je gol regularan, ne isključuje mogućnost da klub traži ponavljanje meča. Trenutno, Real zauzima prvo mesto na tabeli La Lige sa 81 bodom, dok je Barselona druga sa 70 bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading