LE: Roma rutinski protiv Milana, ništa od čuda Liverpula u Bergamu, Leverkuzen nastavlja da živi svoj san!

Autor:

Sport

18.04.2024

23:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzbudljivo veče u drugom po rangu evropskog takmičenja.

LE: Roma rutinski protiv Milana, ništa od čuda Liverpula u Bergamu, Leverkuzen nastavlja da živi svoj san!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Rome pobedili su Milan u revanš meču Lige Evrope rezultatom 2:1 na Olimpiku i plasirali se u polufinale. Izabranici Danijelea De Rosija su u prvoj utakmici slavili 1:0, a u Rimu su rutinski odradili posao. 

Vučica je povela u 12. minutu kada je na asistenciju Lorenca Pelegrinija precizan bio Đanluka Manćini, baš kao i u prvoj utakmici. Nakon deset minuta Roma je povisila prednost i praktično rešila posao, a mrežu je tresao Paolo Dibala. U drugom poluvremenu domaćin je čuvao prednost, a veći deo susreta bio je sa igračem manje pošto je Zeki Čelik isključen.

Tačku na susret stavio je fudbaler Milana, Mateo Gabija u 85. minutu koji je iskoristio asistenciju Rafaela Leaa. Roma će u narednoj rudni odmeriti snage protiv Bajer Leverkuzena.

U Bergamu od 21.00 čas snage su odmerili fudbaleri Atalante i Liverpula. Tim iz Bergama je ostvario istorijski rezultati plasiravši se prvi put u istoriji kluba u polufinale nekog evropskog takmičenja. Redsi nisu uspeli do čuda, pa će Jirgen Klop morati do titule u Premijer ligi kako bi se sa stilom oprostio od klupe tima sa Enfillda.

Liverpul je pobedio Atalantu rezultatom 1:0, ali to nije bilo dovoljno, pošto su izabranici Đanpjera Gasperinija slavili na Enfildu sa 3:0. Jedini strelac na utakmici bio je Mohamed Salah u sedmom minuut sa bele tačke.

Fudbaleri Vest Hema i Bajer Leverkuzena odigrali su nerešeno 1:1 na London stadionu. Prvi susret pripao je Apotekarima 2:0. Poveli su Čekićari golom Majkla Antonija u 13. minutu na asistenciju Bouvena.

Biće zanimljivo videti okršaj Rome i Leverkuzena u narednoj rundi. Izabranici Ćabija Alonsa su za vikend prekinuli decenijsku vladavinu Bajern Minehna, a imaju priliku da se bore za još dva trofeja, osim Lige Evrope, još u Kupu Nemačke. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading