ČAK I KEJN VERUJE DA JE PROKLET: Zaustavio sam Bajern, sledeći je PSŽ

Autor:

Sport

16.04.2024

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teško Bavarcima protiv Arsenala u Ligi šampiona, u kojoj jedino još mogu da osvoje trofej.

ČAK I KEJN VERUJE DA JE PROKLET: Zaustavio sam Bajern, sledeći je PSŽ

Foto: Tanjug/AP

Hari Kejn

Fudbalski klub Bajern harao je Nemačkom. Sastav iz Minhena je u prethodnih 11 sezona osvojio isto toliko titula prvaka Nemačke, pet pehara nacionalnog Kupa, sedam Superkupova Nemačke, kao i po dve Lige šampiona, Superkupova Evrope i titule klupskog prvaka sveta. A onda je došao Hari Kejn!

Naime, najbolji strelac u istoriji reprezentacije Engleske je prošlog leta prešao iz Totenhema među Bavarce, a očigledno je sa sobom poneo i svoje prokletstvo, odnosno nemogućnost da osvoji titulu. Sa Bajernom je najpre ostao bez pehara u finalu Superkupa Nemačke posle poraza od Lajpciga (3:0), a ispao je i od niželigaša Zarbrukena (2:1) u Kupu.

Ovog vikenda Bajern je gledao kako Leverkuzen slavi svoju prvu titulu u Bundesligi, pa mu je jedina prilika da osvoji pehar ove sezone Liga šampiona. A ni tu neće biti lako. Istina, Nemci su se na Alijanc arenu vratili posle remija 2:2 na gostovanju Arsenalu, ali kako prednost pogotka datog u gostima uveliko ne igra nikakvu ulogu dva tima će sutra morati sve ispočetka.

Nema sumnje da će i fudbaleri Bajerna i fudbaleri Arsenala imati negde u podsvesti da je Kejn na terenu, te će za jedne to biti otežavajuća a za druge olakšavajuća okolnost. Pritom "tobdžije" i te kako dobro poznaju svog Engleza. S druge strane, Kejn je uveren da će upravo on odvesti Bajern u polufinale Lige šampiona.

Republika

Foto: x.com

Kejn protiv Arsenala

- Posvećen sam tome da postigne het-trik u sredu, da prođemo dalje - rekao je Kejn, pa se našalio na račun svog prokletstva, što se verovatno nije svidelo navijačima Bajerna:

- Sada sam fokusiran na Bajern, izgleda da sam ga zaustavio. Ali ko zna, možda pređem u PSŽ i prekinem njihovu dominaciju u Francuskoj.

Jedan od ljudi koji veruju da Arsenal može da igra na kartu Kejnovog prokletstva, ali da Arsenal mora i sam da se potrudi je Mikel Arteta, trener "tobdžija". On je Kejna spomenuo na konto borbe za titulu u Premijer ligi u kojoj učestvuju Mančester siti sa 73 boda, te Liverpul i Arsenal sa po 71.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mikel Arteta

- Trka u Premijer ligi je gotova. Ništa više ne može da zaustavi Siti, sem da možda potpišu Kejna. Kada Bajern poslednji put nije uzeo titulu u Bundesligi, Mančester junajted je bio prvi u Englskoj. Kejn mora da je rođen na petak 13. - rekao je Arteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading