SKANDAL PRED EVRO 2024 U NEMAČKOJ! Albanska provokacija u ALBUMU SA SLIČICAMA!

Autor: M. M.

Sport

16.04.2024

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler rukama simbolizuje dvoglavog orla.

SKANDAL PRED EVRO 2024 U NEMAČKOJ! Albanska provokacija u ALBUMU SA SLIČICAMA!

Foto: Tanjug/AP

Navijačice Albanije

U oficijalnom albumu za EVRO 2024, među sličicama reprezentacija, pojavila se i fotografija fudbalera Albanije Adriana Ismajlija, koji pozira sa ozloglašenim simbolom takozvane velike Albanije. Naime, on je rukama pokazuje dvoglavog orla.

Ovo je izazvalo negodovanje u Srbiji, posebno zbog prethodnih incidenata kada su fudbaleri Granit Džaka i Džerdan Šaćiri pokazali albanskog dvoglavog orla tokom Mundijala 2018. godine. Ova kontroverza dodatno je uznemirila fudbalsku javnost i fanove koji su s nestrpljenjem očekivali EVRO 2024.

Osim kontroverze oko sadržaja sličica, još jedna promena je izazvala pažnju ljubitelja fudbala. Čuveni proizvođač albuma Panini zamenjen je američkim gigantom Tops, koji je preuzeo proizvodnju sličica za ovo takmičenje. Ova promena označava kraj jedne ere i uvodi novu epohu u prikupljanje sličica za fudbalske turnire.


Podsetimo, fudbalska reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj igraće u grupi C protiv Engleske, Danske i Slovenije, odlučeno je žrebom u Hamburgu. "Orlovi" će prvi meč igrati 16. juna u Gelzenkirhenu protiv Engleske, četiri dana kasnije u Minhenu sledi duel protiv Slovenije, a 25. juna, takođe u Minhenu, protiv Danske. Albanci su u grupi B sa selekcijom Italije, Španije i Hrvatske, koja se smarta za jednu od najtežih na šampionatu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Ja22

16.04.2024 12:35

Tarpši pazite da ne poletite bileko