ŽELE NEMOGUĆ TROFEJ: Izrael PONOVO menja kontinent

Autor:

Sport

13.04.2024

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žive u Aziji, a dosadilo im igranje u Evropi.

ŽELE NEMOGUĆ TROFEJ: Izrael PONOVO menja kontinent

Foto: www.profimedia.rs

Izrael se geografski nalazi u Aziji, a u sportu se takmiči u Evropi. Međutim, nestvarno zvuči da bi fudbalska reprezentacija te zemlje mogla da se takmiči u Južnoj Americi protiv, recimo Brazila i Argentine.

Naime, Fudbalski savez Izraela nedavno je potpisao sporazum o saradnji sa Južnoameričkom fudbalskom konfederacijom, što je izazvalo veliko interesovanje javnosti. Ministarstvo spoljnih poslova Izraela zvanično je potvrdilo ovu informaciju, naglašavajući da je sporazum revolucionaran i da otvara mogućnost da se ratom zahvaćena zemlja pridruži Kopa Amerika i drugim takmičenjima u budućnosti.


Sporazum, koji je potpisan tokom kongresa KONMEBOL u Pragavaju, predstavlja važan korak za Fudbalski savez Izraela. On uključuje opciju za pridruživanje Izraela Kopa Amerika i drugim prestižnim takmičenjima, što bi bila izuzetna prilika za razvoj fudbala u zemlji. Pored toga, sporazum obuhvata saradnju u razvoju i usavršavanju sudija, trenera, ženskog i omladinskog fudbala. Ovo je značajan korak ka unapređenju fudbalske infrastrukture i podizanju kvaliteta fudbala u Izraelu.

Predsednik Fudbalskog saveza Izraela, Moše Zuares, razgovarao je sa predsednikom FIFA Đanijem Infantinom o pomoći i razvoju fudbala u Izraelu, što dodatno potvrđuje važnost ovog sporazuma i podršku koju Izrael dobija od međunarodnih fudbalskih organizacija. Ovaj sporazum otvara nove perspektive za fudbal u Izraelu i predstavlja veliki korak ka integraciji zemlje u međunarodnu fudbalsku zajednicu. S obzirom na to da je Izrael ratom zahvaćena zemlja, ova odluka ima poseban simbolički značaj i može imati dalekosežne posledice za fudbal u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading