GROBARI GOTOVO TRI DECENIJE ČEKAJU NA OVO! Partizanu NE PRIJA martovski DERBI! Zna se i zbog ČEGA!

Autor:

Sport

05.03.2024

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli dugo čekaju na pobedu protiv Crvene zvezde u prolećnim okršajima.

GROBARI GOTOVO TRI DECENIJE ČEKAJU NA OVO! Partizanu NE PRIJA martovski DERBI! Zna se i zbog ČEGA!

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana se pripremaju za 172. Večiti derbi protiv Crvene zvezde, ali istorija pokazuje da mesec mart nije bio naklonjen klubu iz Humske.

Naime, od 1997. godine, crno-beli nisu uspeli da ostvare pobedu u ovom mesecu protiv najljućeg rivala s Marakane.

Preciznije, poslednji trijumf zabeležen je osmog marta 1997. godine na stadionu Partizana, kada je "parni valjak" slavio rezultatom 3:0 u 106. Večitom derbiju. Golove za crno-bele postigli su Niša Saveljić (42.), Damir Čakar (71.) i Đorđe Tomić pet minuta kasnije.

Interesantno je da je Partizan samo 1956. i 1974. godine uspeo da ostvari pobedu u mesecu martu, dok je Crvena zvezda daleko uspešnija sa devet pobeda u okviru trećeg meseca u godini.

Povratak u prošlost otkriva da su fudbaleri "parnog valjka" imali izuzetno teške duele protiv Crvene zvezde u tekućem mesecu. Poslednji trijumf na Marakani ostvaren je 1996. godine kada su crno-beli slavili rezultatom 3:1. Od tada, pa sve do danas, Partizan nije uspeo da ponovi taj uspeh.

S druge strane, Zvezda je tokom prethodnih godina ostvarila značajan broj pobeda u martu, što ukazuje na to da proleće donosi bolje rezultate crveno-belima u Večitom derbiju.

Ovogodišnji Večiti derbi dolazi u trenutku kada je Partizan na liderskoj poziciji Superlige Srbije, sa bodom više od Crvene zvezde koja brani titulu.

Iz istorije se može izvući konstatacija da će klub iz Humske osim crveno-belih za rivala imati i "martovsku kletvu", koju će pokušati da prekine pobedom u subotu od 17 časova, na stadionu "Rajko Mitić".

VEČITI DERBI - 106.

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 3:0 (1:0)

Stadion: JNA Gledalaca: 45.000 Strelci: Saveljić u 41, 2:0 Čakar u 61. i 3:0 Tomić u 76.

PARTIZAN: Kralj, Svetličić, Saveljić, Tomić, Sabo, Taševski, Vukićević, Trenevski (Tešović), Hristov (Stojisavljević), Ćirić, Čakar (Ranković). Trener: Ljubiša Tumbaković..

CRVENA ZVEZDA: Milojević, Živković, Đorović, Bošković (Ljubojević), Sakić, Marinović, Ognjenović, Pantelić (Mićić), Jovičić, D. Stanković, Vanić. Trener: Vladimir Petrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading