NEJMAR ODLAZI U ISTORIJU! Pada SVETSKI REKORD u fudbalu! Najbolji igrač Premijer lige pomera sve GRANICE!

Autor:

Sport

07.02.2024

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arapi su spremni da debelo "odreše kesu".

NEJMAR ODLAZI U ISTORIJU! Pada SVETSKI REKORD u fudbalu! Najbolji igrač Premijer lige pomera sve GRANICE!

Foto: Ap photo

Prelaskom Nejmara iz Barselone u Pari Sen Žermen 2017. godine, nastao je najveći transfer u istoriji svetskog fudbala. "Sveci" su tada platili Kataloncima 222 miliona evra, a sada bi ta cifra mogla da bude nadmašena.

I to za 13.000.000 evropskih novčanica više, jer je Al Itihad voljan da iskešira 235 miliona evra za dolazak Mohameda Salaha, koga je Liverpul spreman da proda.

Arapi su prošlog leta izašli sa ponudom od 175 miliona evropskih novčanica "redsima", ali je lider Premijer lige tu ponudu glatko odbio. Međutim, samo nekoliko meseci kasnije, usledila je nova, daleko unosnija za kapitena egipatske reprezentacije.

Prema pisanju britanskog "Atletika", klub iz Saudijske Arabije nije odustao od Salaha, želeći da dolaskom Egipćanina napravi najskuplji transfer svih vremena, Najboljem igraču Premijer lige je ponuđeno 7.000.000 evra mesečno, odnosno, plata od 84.000.000 eura po sezoni.

Foto: Tanjug/AP

Mohamed Salah

Strelac 204 gola za Liverpul još nije doneo odluku o nastavku karijere. Pod ugovorom je s klubom i za sledeću sezonu, ali sigurni odlazak Jirgena Klopa na kraju sezone mogao bi da utiče i na njegov status. Menadžer koji bude preuzeo ekipu pre početka naredne sezone doneće odluku o ulogama pojedinih igrača u timu, a Salah želi da sazna kakva je njegova sudbina.

Egipćanin je za klub s Enfilda odigrao 332 utakmice, a osim 204 gola, ima i 88 asistencija za Liverpul u kojem je od 2017. i s kojim je osvojao titule u Ligi šampiona i Premier ligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading