PADAJU BOMBE, A PADAĆE I GOLOVI: Izrael nastavlja fudbalsko prvenstvo!

Autor:

Sport

14.11.2023

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkriveno i da li će se publika vratiti na tribine.

PADAJU BOMBE, A PADAĆE I GOLOVI: Izrael nastavlja fudbalsko prvenstvo!

Foto: Tanjug/AP

Rat između Izraela i Hamasa bukti već duže od mesec dana, rakete svaki dan lete prema izraelskim gradovima dok je pojas Gaze razoren svom mogućom vrstom oružja, ali to fudbal neće zaustaviti. Naime, prva izraelska fudbalska liga biće nastavljena 25. novembra, objavila je Izraelska profesionalna fudbalska liga (IPFL). Tamošnje prvenstvo je prekinuto 7. oktobra kada je rat počeo jer su stala sva sportska dešavanja, ali će se sada nastaviti i to pred praznim tribinama, odlučila je Vojna komanda Izraela.

Foto: www.profimedia.rs

Vraćaju se na teren: Igrači Makabija iz Haife

- U ovim teškim danima, kada još oplakujemo ubijene, molimo za povratak otetih, a naši najbolji sinovi i kćeri se bore na raznim frontovima kako bismo nastavili živeti u voljenoj državi Izrael, pomičući točak i povratak fudbaskih aktivnosti je simboličan i važan deo pokretanja ekonomije i poruke svetu i našem neprijatelju - "Mi smo ovde" - rekao je predsednik lige Erez Kalfon.

IPFL je takođe najavio nastavak druge lige već 17. novembra, a fudbaleri će sa povratkom na teren učestvovati i u akcijama obeležavanja sećanja na ubijene i podrške otetim Izraelcima, kao i u aktivnostima za njihov povratak. Utakmice će se u početku igrati samo u prisustvu službenih lica u ograničenom broju, a Izraelci se nadaju da će se uskoro i publika vratiti na stadione.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading