KREDIBILNI "FORBS" OBJAVIO REZULTATE: Evo ko su NAJPLAĆENIJI FUDBALERI u 2023. godini!

Autor:

Sport

10.11.2023

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrtoglava zarada!

KREDIBILNI "FORBS" OBJAVIO REZULTATE: Evo ko su NAJPLAĆENIJI FUDBALERI u 2023. godini!

Foto: pixabay.com

Najplaćeniji fudbaler u svetu fudbala je tema koja uvek izaziva veliku pažnju i interesovanje javnosti. Prema poslednjim informacijama sa uglednog i kredibilnog sajta Forbs, Kristijano Ronaldo je trenutno najplaćeniji fudbaler na svetu. Portugalac, koji trenutno igra za Al Nasr, zaradio je neverovatnih 260 miliona dolara u 2023. godini.

Foto: https://www.profimedia.rs/

Ronaldo

Forbs je koristio različite metode i insajderske informacije kako bi sastavio ovu listu najplaćenijih fudbalera. Međutim, važno je napomenuti da nisu uzimane u obzir zarade od investicionih projekata i od promoterkih kuća (agenti). Ova lista se fokusira isključivo na primanja od fudbalskih klubova i marketinških aktivnosti.


Na drugom mestu se nalazi Argentinac Lionel Mesi, koji trenutno igra za Inter Majami i koji je u 2023. godini zaradio 135 miliona dolara. Od tog iznosa, 75 miliona dolara su prihodi od igranja za klub, dok su preostalih 70 miliona dolara zaradili od marketinških aktivnosti. Treći na listi je Brazilac Nejmar, koji igra za Al Hilal i koji je zaradio ukupno 112 miliona dolara.

Zanimljivo je da je prošlogodišnji lider na listi, Kilijan Mbape iz PSŽ-a, pao na četvrto mesto sa zaradom od 110 miliona dolara. Ipak, Mbape je i dalje najplaćeniji fudbaler u ligama petice, sa 18 miliona dolara više od drugoplasiranog Mesi.

Pored pomenutih fudbalera, u top 10 najplaćenijih fudbalera u 2023. godini su još i Karim Benzema iz El Itihada (106 miliona dolara), Erling Haland iz Mančester sitija (58 miliona dolara), Mo Salah iz Liverpula (53 miliona dolara), Sadio Mane iz Al Nasra (52 miliona dolara), Kevin de Brujne iz Mančester sitija (39 miliona dolara) i Hari Kejn iz Bajerna (36 miliona dolara).

Kristijano Ronaldo je lider na listi najplaćenijih fudbalera već šest puta u poslednjih 10 godina, dok je tri puta na prvom mestu bio Lionel Mesi, a jednom Kilijan Mbape. U 2014. godini, Ronaldo je bio lider sa "svega" 73 miliona dolara, dok je u 2021. godini zaradio čak 125 miliona dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading