ZVEZDA PROTIV BAJERNA, REALA I NJUKASLA: Ovo je paklena grupa u LŠ

Autor:

Sport

28.08.2023

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli iz trećeg šešira mogu da udare na evropske aždaje u grupnoj fazi UEFA takmičenja.

ZVEZDA PROTIV BAJERNA, REALA I NJUKASLA: Ovo je paklena grupa u LŠ

Foto: Tanjug/AP/Ilustracija

Crvena zvezda na žrebu za Ligu šampiona

Srećo, pogledaj nas! To će fudbaleri Crvene zvezde i svi na Marakani povikati pred žreb za grupnu fazu Lige šampiona koji će se održati u četvrtak u Monaku tačno u podne. Izabranici Baraka Bahara su osvajanjem titule u Superligi Srbije, šeste u nizu, izborili pravo direktnog nastupa u UEFA elitnom takmičenju, a klupski koeficijent koji su crveno-beli sakupili proteklih godina smestio ih je u treći šešir pred žreb grupa.

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

Iako svi učesnici grupne faze Lige šampiona još uvek nisu poznati, jer se čeka da se u utorak i sredu završi još šest revanša u plej-ofu kvalifikacija, jasno je da Zvezda može da udari na aždaje evropskog fudbala. Zbog toga će sreća igrati važnu ulogu na izvlačenju kuglica.

Svakako najteža moguća grupa, kada se ukalkulišu ograničenja zbog "nacionalnog ključa", bila bi protiv Bajerna, Reala i Njukasla. Naime, u prvom šeširu su, osim Bavaraca, recimo još Mančester siti i Barselona, ali kako su Madriđani i četvrti predstavnik Premijer lige najjači potencijalni rivali iz drugog i četvrtog šešira projekcija žreba je za najtežeg protivnika dodelila Bajern.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Bajern

Naravno, moguće su i druge kombinacije, pa da tako Zvezdin protivnik može da bude Mančester siti kao branilac trofeja, iz drugog šešira da dođe opet Real, ali bi onda iz četvrtog morao da upadne nešto "lakši" rival poput Union Berlina, Lensa ili nekog od pobednika plej-of mečeva.

Foto: Tanjug/AP

Braniće trofej, možda i u Beogradu: Pep Gvardiola

S druge strane, Zvezda bi na žrebu u Monaku mogla da dobije i grupu u kojoj bi imala šta da traži i da se nada prolasku u drugu fazu. Tako je idealna grupa ona u kojoj je nosilac iz prvog šešira Fejnord, a iz drugog Porto. U tom slučaju bi najpoželjniji protivnik iz četvrtog šešira bio neko neki od timova koji dolaze iz kvalifikacija.

Foto: FK Crvena zvezda

Možda dobije priliku za osvetu - Mirko Ivanić

Naime, revanše plej-ofa će u utorak odigrati Galatasaraj i Molde (3:2 pobeda Turaka u prvom meču), Panatinaikos i Braga (1:2 prvi meč), te Jang Bojs i Makabi ih Haife (0:0), klub koji je Bahar vodio i sa njim prošle godine izbacio Zvezdu u plej-ofu. U sredu će se igrati još tri revanša a sastaju se AEK i Antverpen (0:1), Kopenhagen i Rakov (1:0), kao i PSV i Rendžers (2:2). Jasno je da bi pobednik iz para Belgijanaca ili Grka bio najpoželjni. Ali videćemo šta će u četvrtak reći kuglice u Monaku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Ford

28.08.2023 11:04

Mozda vozdovca

Boki

28.08.2023 11:29

Kukate za Bajern, MU itd. Pa vama je Voždovac prejak.