FSS PRELOMIO: Poznato KOLIKO KLUBOVA će igrati u Superligi sledeće sezone!

Autor:

Sport

24.07.2023

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Slučaj Kolubara" sve je iskomplikovao, ali se rešenje nazire.

FSS PRELOMIO: Poznato KOLIKO KLUBOVA će igrati u Superligi sledeće sezone!

Foto: Nikola Mutić

Dileme više nema - i pored brojnih komplikacija zbog "slučaja Kolubara", FSS je prelomio da će u Superligi Srbije naredne sezone biti 16 klubova, saznaje naš portal.

Postavljalo se pitanje o proširenju lige od kada je Sud za sportsku arbitražu smanjio bodovnu kaznu Lazarevčanima i na taj način ih vratio "iznad crte" na prošlogodišnjoj tabeli, ali je sada izvesno da se broj timova neće menjati.

Na sednici koja je počela u 9 odlučiće se o tačnom sastavu lige, dok će u 17 časova biti poznat i raspored odigravanja utakmica, kako Superlige, tako i Prve lige Srbije.

Podsetimo, FSS je prvobitno kaznio Kolubaru oduzimanjem devet bodova zbog učestvovanja u nečasnim radnjama, ali je Sud za sportsku arbitražu smanjio tu kaznu na šest poena što je Lazarevčane ostavilo "iznad crte" i iskomplikovalo situaciju.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča Čukarički - Kolubara

 

Dakle, potvrđeno je da je Kolubara nameštala, a o svemu je za naš portal govorio i potpredsednik Saveza, Branislav Nedimović.

- Ovom odlukom Suda za sportsku arbitražu potvrđeno je nameštanje i odluka koju je FSS doneo po članu 83 Disciplinskog pravilnika. Mera kazne je ipak preinačena, što nas je dovelo u veliki problem. FSS je sve uradio po zakonu, odluka našeg Saveza je potvrđena i ovo će da bude korak ka daljem obračunu sa akterima nameštenih utakmica - rekao je Nedimović.

Kojih 16 klubova će igrati u Superligi naredne sezone saznaćemo uskoro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading