PIKSI SAOPŠTIO SPISAK! Srbija sa OVIM snagama napada Bugarsku! Nema Mitra, ali tu je jedno IZNENAĐENJE!

Autor:

Sport

31.05.2023

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je spisak igrača za mečeve sa Jordanom i Bugarskom.

PIKSI SAOPŠTIO SPISAK! Srbija sa OVIM snagama napada Bugarsku! Nema Mitra, ali tu je jedno IZNENAĐENJE!

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

Reprezentaciju Srbije očekuju dve utakmice u junu, najpre prijateljski duel sa Jordanom (16. juna) u Beču, a potom i duel kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope, protiv Bugarske u Razgradu, 20. juna.

Selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi saopštio je širi spisak igrača za ove mečeve. Konačan spisak selektor će objaviti 9. juna, konferencija za medije biće 12. juna u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Možda će za mnoge biti iznenađenje što na spisku nema rekordera po broju golova u nacionalnom timu Aleksandra Mitrovića, ali je najbolji strelac Fulama preskočio ovaj ciklus zbog povrede.

Iz istog razloga, protiv Jordana i Krstajićevih izabranika neće biti: Miloša Veljkovića iz Verdera, fudbalera Torina Nemanje Radonjića i Alekse Terzića, prvotimca Fjorentine.

Na spisku se nalaze: 

Foto: fss.rs

 

Nasuprot tome, ako se pogledaju martovski skupovi, na listi novih igrača našli su se: Nikola Čumić (Vojvodina), golmani Veljko Ilić (TSC), Đorđe Petrović (Nju Ingland Revolušn), dok se Mijat Gaćinović posle duple krune sa AEK-om na velika vrata vratio u reprezentaciju, baš kao i Darko Lazović (Verona), Nemanja Maksimović (Hetafe), Srđan Babić (Almerija) i Dejan Joveljić (Los Anđeles Galaksi), jer su preskočili prethodne mečeve sa Litvancima i Crnogorcima.

Novo-staro ime na spisku je Mile Svilar, golman Rome, koji je odbranama na golu "vučice" zaslužio ponovo poziv selektora "orlova". Možda je za mnoge predstavljalo iznenađenje njegov izostanak sa nekih prethodnih akcija reprezentacije, ali mu je sada Piksi ponovo ukazao šansu. 

Srbija je, podsetimo, sa dve pobede počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, protiv Litvanije na Marakani od 2:0, golovima Dušana Tadića i imenjaka Vlahovića, kao i u sudaru sa Crnom Gorom identičnim rezultatom.

Inače, dvostruki u Podgorici bio je napadač Juventusa. Grupu G čini još i Mađarska, koja će 17. juna gostovati Crnoj Gori, a tri dana kasnije dočekati Litvaniju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading