IMPERATIV POBEDE NA STARTU PLEJ-OFA: Zvezdina godina velikih rekorda!

Autor:

Sport

21.04.2023

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borjanu i saigračima dovoljan bod da osvoje šestu titulu u nizu i izjednače dostignuće iz 1976/77, kada je šest kola pre kraja osvojeno prvenstvo

IMPERATIV POBEDE NA STARTU PLEJ-OFA: Zvezdina godina velikih rekorda!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu protiv TSC (18.00) na Marakani, osvajanjem boda, biće u prilici da obore čak dva rekorda! Na startu plej-ofa Superlige Srbije mogli bi da obezbede rekordnu šestu titulu prvaka države u nizu, ali i da izjednače dostignuće slavnih prethodnika iz sezone 1976/77, kada su crveno-beli šest kola pre kraja postali šampioni. 

 Pobedom nad Zagrebom od 3:1 u 28. kolu, Zvezda, zahvaljujući dvostrukom strelcu Zoranu Filipoviću i Milošu Šestiću, 1977. pobegla je Dinamu na nedostižnih plus devet bodova prednosti, uz napomenu da se u to vreme trijumf vrednovao s dva poena.

- Rekordi su tu da se obaraju i ja navijam za to. Imali smo tada dobar tim, ja sam bio najbolji strelac, a naša generacija odlična. Osvojili smo sve trofeje s pokojnim Gojkom Zecom na čelu. Ali to su prošla vremena i sada je fudbal mnogo drugačiji. Tada nije bilo lako doći do takvog rezultata, bila je velika Jugoslavija, ali svakako da mi je drago što je sadašnji tim u prilici da sruši naš rekord. Žao mi je što neću prisustvovati jer sam trenutno van zemlje, ali dolazim na sledeću sigurno - kaže za "Republika.rs" legendarni napadač Zoran Filipović.

Republika

Foto: Starsport

Zoran Filipović

Apsolutni rekord bez presedana predstavljala bi šesta vezana titula, a Borjan i saigrači imaju priliku da osvajanjem Kupa dođu i do treće uzastopne duple krune, što nije samo Zvezdin rekord, već niko nikada u jugoslovenskom i srpskom fudbalu nije uspeo da postigne. Podsetimo, crveno-beli trenutno imaju najduži niz u Evropi i svetu po broju utakmica bez poraza na svom terenu u domaćim okvirima - 109 utakmica, dok, ujedno, nezadrživo grabe i ka rekordnom bodovnom suficitu u odnosu na prvog pratioca na tabeli. Naime, sezona 2017/18. okončana je sa 17 bodova više u odnosu na večitog rivala, koji je bio drugi. Sve to odlična je uvertira i podstrek za nastupajuće obaveze u Ligi šampiona.

- Sigurno je da odgovorni ljudi u Zvezdi poznaju realnost i imaju iskustva u onome što rade, te da će napraviti dobar tim za Ligu šampiona. Svesni su kvaliteta svog tima i nesumnjivo rade u tom smeru da se još pojačaju na leto. Mislim da će Zvezda, poučena iskustvima iz prošlih sezona, spremnije dočekati grupnu fazu u eliti - dodaje Filipović.

Navijači Zvezde će se načekati da dobiju napadača poput Zorana Filipovića, rekordera po broju golova u evrokupovima - 28.

- Ne fali samo Zvezdi egzekutor, nedostaje mnogim ekipama u Evropi i teško ga je naći. Aleksandar Pešić ima kvalitet, a siguran sam da skauting služba zna šta im je potrebno u navali da bi još više popravili realizaciju - zaključio je slavni napadač crveno-belih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading