GOL-MAŠINA SE NE ZAUSTAVLJA! Haland novim HET-TRIKOM odveo Građane u POLUFINALE! Siti PONIZIO svog bivšeg igrača!

Autor:

Sport

18.03.2023

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Mančester sitija deklasirali su Barnli na Etihadu rezultatom 6:0 (2:0) i plasirali se u polufinale FA kupa.

GOL-MAŠINA SE NE ZAUSTAVLJA! Haland novim HET-TRIKOM odveo Građane u POLUFINALE! Siti PONIZIO svog bivšeg igrača!

Foto: Tanjug

Samo četiri dana pošto je Lajpcig u Ligi šampiona osetio moć Erlinga Braunta Halanda, gol-mašina Mančester sitija nastavio je teror i u FA kupu.

Građani su "šesticom" ponizili Barnli, na čijoj klupi sedi igračka legenda Sitija Vinsen Kompani, a meč je ponovo protekao u znaku nezaustavljivog Norvežanina.

Republika

Foto: Tanjug

 

Haland je novim het trikom, sa ukupno osam golova postignutim samo ove nedelje, rešio sve dileme do 63. minuta, pitanje pobednika i plasman Sitija među četiri najbolje ekipe u najstarijem evropskom takmičenju.

Odolevao je Barnli do 32. minuta, a onda za samo 180 sekundi potpisao dve kapitulacije.

Najpre je na asistenciju Alvareza, napadač Mančestera postigao prvi od tri pogotka, da bi već u 35. posle dodavanja Fodena, Haland ponovo duplirao prednost.

Već u 59. minutu, Erling Braunt je stigao do het-trika, pošto je udarac Fodena zaustavila stativa, lopta se odbila Norvežaninu koji ju je dočekao i pogodio.

Haland je padom na travu proslavio novi poduhvat u kratkom intervalu.

Ipak, kao i u meču sa Bikovima, menadžer Sitija Pep Gvardiola odlučio je da u 63. minutu zameni Halanda, koga su navijači ponovo ispratili ovacijama prilikom izlaska sa terena.

Nisu prošla ni tri minuta, a mreža Barnlija se ponovo zatresla. Ovog puta u režiji dvostrukog strelca Alvareza, koji je ispratio akciju i dodavanje De Brujnea, pa je rutinski iz blizine savladao golmana gostiju za 4:0.

Palmer je postigao peti gol u 68. minutu, najpre je tukao Foden, golman Barnlija kratko intervenisao, a vezista Građana sigurno poslao loptu u mrežu - 5:0.

Foto: Tanjug

 

Konačan rezultat postavio je ponovo Alvarez, kome je loptu u prazno sa svoje polovine poslao Kevin De Brujne, Argentinac istrčao kontru i silovitim udarcem stavio tačku na blistavo izdanje šampiona 6:0.

Za plasman u veliko finale, Mančester siti će igrati protiv boljeg iz duela Mančester junajted - Fulam.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading