VELIKI PROBLEM ZA STANKOVIĆA: Sampdorija pred IZBACIVANJEM u drugu ligu?

Autor:

Sport

02.02.2023

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni klub iz Đenove se nalazi u izuzetno teškoj situaciji.

VELIKI PROBLEM ZA STANKOVIĆA: Sampdorija pred IZBACIVANJEM u drugu ligu?

Foto: Tanjug/AP

Dejan Stanković

Fudbalski klub Sampdorija se nalazi u velikom problemu, pošto bi Đenovljani mogli da budu teško kažnjeni, što bi moglo da im dodatno oteža ostanak u Seriji A.

Naime, Sampdorija duguje preko 11 miliona evra, a taj novac će morati da nabavi do 16. februara, kako bi pokrio dugovanja prema zaposlenima u klubu.

Sampa već mesecima kuburi sa finansijama, plate kasne, što se može videti i po načinu na koji prvotimci igraju, a ukoliko se ne ispoštuje rok, postoji šansa da se timu oduzmu bodovi, što će ovaj tim gotovo i zvanično poslati u Seriju B.



Upravni odbor Sampdorije na čelu sa porodicom Ferero započeo je procedure za rešanje krize, ali ostaje problem kratkog vremena, jer će tim iz Đenove morati sve da reši u roku od samo dve nedelje.

Zato je klub zatražio od Suda Đenove zaštitne mere koje bi mogle da ga spase od stečaja i krivičnih istraga, piše "Kalčomerkato". Ukoliko se ne ispate igrači i svi zaposleni sa Stankovićem mogla bi da se desi potpuna likvidacija Sampdorije u procesu.

Sampdorija se već nalazi u ogromnoj krizi, izabranici Dejana Stankovića su uspeli da osvoje samo devet bodova u 20 odigranih mečeva, pa se nalaze duboko u zoni ispadanja, sa devet bodova manje od Specije, koja je prva iznad crte.

Ukoliko Sampa bude kažnjena, to će biti drugi tim u Serija A koji bi snosio posledice lošeg poslovanja ove godine, pošto je i Juventus ranije sankcionisan oduzimanjem 15 bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading