NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO: Na pomolu REVOLUCIJA u fudbalu!

Autor:

Sport

18.01.2023

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velike promene u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu.

NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO: Na pomolu REVOLUCIJA u fudbalu!

Foto: Tanjug/AP

IFAB, telo zaduženo za izmene pravila fudbalske igre, razmatra radikalne promenama kada je u pitanju trajanje fudbalske utakmice, pa se čini da smo nikad bliži radikalnim promenama u najpopulaarnijem sportu na svetu.

Prve naznake da može doći do promena videli smo na Mundijalu u Kataru, kada su utakmice produžavane znatno duže nego do sada, neke čak i po 15 minuta, pa je jasno bilo da su sudije dobile poruku od FIFA da mnogo više nadoknađuju izgubljeno vreme.

Sada se čini da bi ta ideja mogla biti realizovana i u praksi, a britanski "Tajms" navodi da postoje tri moguća predloga kako da se izađe na kraj sa problemom gubitka vremena tokom fudbalske utakmice.

Foto: Tanjug/AP

Simon Marčinjak, arbitar finala SP-a sa Leom Mesijem

Prvi je onaj koji se primenjivao na Svetskom prvenstvu u Kataru, odnosno da se trajanje nadoknade značajno uveća.

Drugu da poboljšaju aktuelna pravila koja se tiču gubitka vremena, a treći je da se zaustavlja vreme dok lopta nije u igri, ali bi to značilo i da bi mečevi manje trajali, verovatno 60 minuta.

Treći je najrevolucijarniji i podržava ga potpredsednik Arsenala David Din.

- Ne kažem da se uvek treba zaustavljati vreme, ali bi se trebalo kod golova, izmena, penala, povreda i VAR-a - rekao je Din, ambasador Premijer lige.

Videćemo da li ćemo u skorije vreme doživeti veliku promenu u pravilima, koja bi svakako dosta izmenila fudbal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Zile

19.01.2023 10:28

Igra se 90 minuta a u stvari pola vremena se izgubi na valjanju po terenu,izvodjenu auta,kornera,izmene,priča sa sudijom,izvodjenu penala,slobodnjaka ...UZAS!!! TREBA KO U KOSARCI ,DA SE ZNA KOLIKO SE CISTO IGRA FUDBAL,A KAD SE FUDBAL NE IGRA VEC SE RADE NEKE DRUGE STVARI,PRICA,LEZI,PRIPREMA,NAMERNO ODUGOVLACI ZASTO BI SE TO IZGUBLJENO VREME TRETIRALI KO DA SE ODVIJALA IGRA,KADA SE TO NIJE DESILO !!!