I KAMEN BI ZAPLAKAO! Pele je imao POSLEDNJU ŽELJU pred smrt - ostvariće mu se na SAHRANI!

Autor:

Sport

02.01.2023

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaista emotivno!

I KAMEN BI ZAPLAKAO! Pele je imao POSLEDNJU ŽELJU pred smrt - ostvariće mu se na SAHRANI!

Foto: Tanjug/AP

Pele

Legendarni Brazilac, Edson Arantes do Nasimento Pele, preminuo je u četvrtak 29. decembra u svojoj 83. godini života.

Ova smrt potresla je čitav svet, pa su mnogi iskazali veliku tugu zbog odlaska jednog od najboljih igrača u istoriji fudbala.

Pele je skoro čitavu karijeru proveo u Santosu za koji je igrao od 1956. do 1974. godine i gde je na 636 utakmica uspeo da postigne 618 golova. Tek u finišu karijere prešao je u američki Kosmos, pa je jasno da mu je Santos klub koji mu je najviše prirastao srcu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Pele

 

Upravo na ovaj klub Pele je mislio i u poslednjim trenucima života. Legendarni Brazilac planirao je svoju sahranu, a zbog njegove poslednje želje verovatno bi i sam kamen zaplakao. 

Pele je poželeo da bude sahranjen na groblju u blizini stadiona Santosa i to baš na devetom spratu ovog groblja. Zbog čega baš deveti sprat zapitali su se mnogi. Radi se o neverovatnoj simbolici - Peleov otac Dondinjo takođe je bio fudbaler i omiljeni broj bio mu je upravo devet, pa je "kralj fudbala" rešio da mu na ovaj način oda počast.

Takođe, smatra se da je Pele razmišljao i o tome da će mu sa devetog sprata groblja stadion Santosa uvek biti "na vidiku", te da će moći zauvek "da prati" i čuva svoj voljeni klub.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Pele

 

Sahrana će se obaviti u utorak, a obavijena je velom tajne. Ipak, prestižni "Miror" objavio je saznanja da će kovčeg biti zlatne boje i da će na njemu biti ugravirane neke fotografije koje su obeležile Peleovu karijeru.

Mnogi Brazilci nalaze se u blizini mesta gde će Pele biti sahranjen i na taj način pokušavaju da mu odaju poslednju počast. Jedan od okupljenih je objasnio zbog čega je pre sahrane došao na ovo groblje.

- Hteli smo da dođemo ranije jer će sve ovo sutra policija zapečatiti. Došli smo da odamo poštu i pokažemo deci Peleovo poslednje počivalište i šta mu je grad Santos značio - istakao je jedan od okupljenih, a preneo "Miror".

Peleovoj sahrani prisustvovaće i prvi čovek FIFA, Đani Infantino, zajedno sa Peleovim nekadašnjim saigračima Jairzinjom, Rivelinom i Gersonom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading