UŽASNE VESTI IZ BOLNICE! Stiglo hitno obaveštenje: Peleovo stanje se POGORŠALO, rak se PROŠIRIO

Autor:

Sport

21.12.2022

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni Brazilac se hrabro bori.

UŽASNE VESTI IZ BOLNICE! Stiglo hitno obaveštenje: Peleovo stanje se POGORŠALO, rak se PROŠIRIO

Foto: Tanjug/AP

Legendarni Pele

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Edson Arantes de Nasimento Pele već tri nedelje se nalazi u bolnici, a sada je stiglo zvanično saopštenje u kom se navodi da se njegovo stanje pogoršalo.

Iz klinike "Albert Ajnštajn" u Sao Paulu objavljeno je da je rak napredovao i da zbog toga Pele mora da bude zbrinut na intenzivnoj nezi, naveli su doktori koji već dugo brinu o zdravlju čuvenog fudbalera.

U ovom trenutku najveći strah izaziva moguće otkazivanje rada bubrega, a lekari spominju i potencijalni srčani zastoj. Sve to su jasno veoma loše vesti, pa je očekivano čitav Brazil zabrinut za svoju legendu.

Tokom trajanja Svetskog prvenstva u Kataru, Pele je prebačen u bolnicu i tada je saopšteno da njegovo telo više ne reaguje na hemoterapiju. Međutim, čuveni Brazilac se tada oglasio optimističnom porukom reprezentativcima svoje zemlje, nadajući se da će ih tako motivisati da dođu do "Zlatne boginje". Oni su mu pružili podršku, ali nisu uspeli da ispune Peleovu želju, jer su eliminisani u četvrtfinalu od Hrvatske.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Pele

- Prijatelji, želim da svi ostanu mirni i pozitivni. Snažan sam, imam mnogo nade i pratim terapiju kao i inače. Želim da zahvalim čitavom timu lekara i medicinskog osoblja za svu negu koju dobijam. Imam veliku veru u Boga i svaka poruka koju dobijam od vas čini da budem pun energije. I gledajte Brazil na Svetskom prvenstvu! Hvala puno, na svemu! - glasila je Peleova poruka.

Pele ima 82 godine, legenda je brazilskog i svetskog fudbala i lider jednog od najboljih timova u istoriji, koji je sa njim na terenu tri puta osvojio Mundijal - 1958, 1962. i 1970. godine. U decembru 2000. su on i Dijego Maradona podelili je nagradu za najboljeg fudbalera u 20. veku.

Posle neverovatne karijere, koju je u klupskoj konkurenciji proveo u dresu Santosa i Njujork Kosmosa, bavio se humanitarnim radom, bio je ambasador Ujedinjenih nacija za ekologiju i životnu sredinu i zbog tih aktivnosti Univerzitet u Edinburgu dao mu je 2012. počasnu diplomu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading