KALKULACIJE: Partizan ima zicer, Zvezda traži čudo! Broj kartona može da bude presudan faktor za evropsko proleće!

Autor:

Sport

03.11.2022

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ćemo i u drugom delu sezone gledati "večite" u Ligi Evrope i Ligi konferencija?

KALKULACIJE: Partizan ima zicer, Zvezda traži čudo! Broj kartona može da bude presudan faktor za evropsko proleće!

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana biju odlučujuće bitke za evropsko proleće.

Zvezda će u Monte Karlu igrati protiv Monaka (četvrtak, 18.45), dok će Partizan u Humskoj dočekati Slovacko (četvrtak, 21.00).

Kako "večiti" mogu do evropskog proleća?

CRNO-BELI BLIZU PROLEĆA

Partizan ima dosta jasniju i lakšu situaciju u Ligi konferencija. Crno-beli su odličnim igrama u prvih pet mečeva stigli do osam bodova, te su na drugom mestu, iza Nice koja ima isti broj bodova, ali bolji međusobni skor. Na trećem mestu je Keln sa sedam bodova, dok Slovacko ima tek četiri i završio bez motiva stiže u Humsku.

Republika

Foto: Starsport

Rikardo Gomeš

 

Partizan do proleća može na tri načina:

1. POBEDA PROTIV SLOVACKOG

Ovaj scenario garantovao bi siguran prolaz, a ako Nica ne bi slavila protiv Kelna crno-beli bi bili prvi u grupi. Ako Francuzi slave, Partizan bi kao drugi u nokaut fazu.

2. REMI PROTIV SLOVACKOG

Nerešen ishod takođe garantuje siguran prolaz. Ipak, on bi bio dovoljan samo za drugo mesto.

3. PORAZ OD SLOVACKOG

Čak i u slučaju neuspeha Partizan bi mogao do evropskog proleća. Tada bi crno-beli morali da navijaju za Nicu i u nokaut fazu bi otišli ako Francuzi ne izgube od Kelna.

ZVEZDA U NEZGODNOJ SITUACIJI

Što se tiče Crvene zvezde situacija je daleko komplikovanija... Trenutno stanje u grupi izgleda ovako:

Ferencvaroš 10, Monako 7, Trabzon 6, Crvena zvezda 6.

Republika

Foto: Starsport

FK Crvena zvezda

 

Ako žele nastavak takmičenja u Ligi Evrope, fudbaleri Zvezde moraju da savladaju Monako, ali i da se nadaju da Trabzon neće slaviti protiv Ferencvaroša ili da bar, na kraju takmičenja, ima bolju gol-razliku od turske ekipe (Trabzon trenutno ima 10:9, a Zvezda 8:7). 

Do nastavka takmičenja u Ligi konferencija Crvena zvezda može na više načina. Kada bi savladala Monako imala bi evropsko proleće u džepu, a u Ligu konferencija otišla bi ako i Trabzon slavi protiv Ferencvaroša i na konačnoj tabeli ima bolju gol-razliku od crveno-belih.

Ako Zvezda odigra nerešeno protiv Monaka u Ligu konferencija će otići u slučaju da Ferencvaroš savlada ekipu Trabzona, ali potencijalno i na još jedan način.

Republika

Foto: Starsport

FK Crvena zvezda

 

Kada bi crveno-beli odigrali nerešeno sa Monakom, a Trabzon remizirao protiv Ferencvaroša, gledalo bi se ko je postigao veći broj golova. Najzanimljivije bi bilo kada bi Zvezda i Monako odigrali 2:2, a Ferencvaroš i Trabzon 0:0. Tada bi o putniku u nokaut fazu Lige konferencija odlučivao broj kartona koji su timovi dobili u dosadašnjem toku takmičenja!

Zvezdi ovo trenutno ne odgovara jer ima 14 negativnih poena, a Trabzon ih ima 11. Za žuti karton se dobija jedan poen, crveni kroz dva žuta donose dva, a direktno isključenje tri poena.

Bilo kako bilo, očekuje nas veoma zanimljivo veče u "večitih" u Evropi i ostaje nam da se nadamo da će Crvena zvezda i Partizan uspeti da se plasiraju dalje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading