Povratak Stankovića na "Meacu" obeležilo UBISTVO! Pet hitaca USMRTILO legendarnog navijača Intera!

Autor:

Sport

30.10.2022

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadnut je iz zasede i nije imao šanse da preživi.

Povratak Stankovića na "Meacu" obeležilo UBISTVO! Pet hitaca USMRTILO legendarnog navijača Intera!

Foto: Tanjug/AP

Ubistvo navijača Intera

Jedan od najpoznatijih navijača Intera, Vitorio Bojoki, ubijen je pred meč u kom su "nero-azuri" ubedljivo savladali Sampdoriju sa 3:0.

Ubistvo se desilo manje od sat vremena pre utakmice, te je bacilo u senku povratak Dejana Stankovića na "Đuzepe Meacu". Stanković se kao trener Sampdorije vratio u tim sa kojim je osvojio sve što je moglo da se osvoji, a navijači su ga dočekali kao pravu legendu.

Bojoki je imao 69 godina, a čak 26 ih je proveo u zatvoru. Bio je osuđivan za trgovinu drogom, krađe i otmice, te se često nalazio na meti policije, ali i suparničkih klanova.

Odmah po dobijanju infomacije da je Bojoki ubijen ispred svog stana i to iz zasede, sa pet hitaca, najvatreniji fanovi Intera skinuli su transparente, prekinuli sa navijanjem i napustili stadion. Sve to iz poštovanja prema jednom od najvećih ultrasa "nero-azura". 

 

 

Ubrzo nakon ranjavanja Bojoki je primljen u bolnicu, ali nije uspeo da preživi. 

Legendarni navijač pogođen je hicima u vrat i jasno je da je izvršitelj ovog dela znao šta radi, te da nije bilo šanse da se je Bojoki spasi.

Poslednji put je meta policije bio 2021. godine kada je uhapšen u ukradenom automobilu. Bio je i srčani bolesnik, a policija za sada nije iznijela informacije o mogučim počioniocima ubistva.

 

 

U navijačkoj grupi "Curva Nord" 69-godišnjak je uživao status legende. Poslednji put na čelo grupe došao je 2019. godine, preuzevši kontrolu i vrativši se na naslovnice italijanskih medija zbog svađe sa bivšim partnerom Frankom Karavitom, takođe jednim od vođa navijača Intera. Potom je uhapšen i osuđen na zatvorsku kaznu od tri godine i dva meseca, koja je naknadno zamenjena kućnim pritvorom, zbog umešanosti u iznudu (dva miliona evra) preduzetnika Enca Koste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading