TOBDŽIJE SE NE ŠALE: Arsenal SRUŠIO Totenhem u derbiju Severnog Londona, pomračenje Emersona i sjajni Žesus!

Autor:

Sport

01.10.2022

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajan derbi na Emirejtsu.

TOBDŽIJE SE NE ŠALE: Arsenal SRUŠIO Totenhem u derbiju Severnog Londona, pomračenje Emersona i sjajni Žesus!

Foto: Tanjug/AP

Severni London je crvene boje, fudbaleri Arsenala savladali su na svom terenu Totenhem, svog najvećeg rivala, rezultatom 3:1.

Ovim trijumfom izabranici Mikela Artete su zacementirali prvo mesto i sad imaju 21 bod, dok su Sparsi treći sa četiri poena manje.

Arsenal je dosta bolje otvorio meč, napadao je od samog starta i to mu se veoma brzo isplatilo. Tomas Parti je prelepim udarcem sa 20-ak metara doneo prednost domaćinu u 20. minutu.

Primljeni pogodak je razbudio fudbalere Totenhema, koji su zaigrali dosta bolje. Rišarlison je oboren u šesnaestercu Arsenala, a Hari Kejn je perfektno izveo penal i izjednačio na 1:1 u 31. minutu.

Imao je Totenhem još nekoliko dobrih napada do kraja poluvremena, dok je Arsenal zapretio preko Gabrijela Žesusa, ali promene rezultata nije bilo, pa se sa 1:1 otišlo na veliki odmor.

Arsenal je bolje započeo drugo poluvreme i već u 49. minutu je poveo sa 2:1. Bukajo Saka je sjajno šutirao, Ljoris mu je odbranio udarac, ali se Romero potom spetljao i bukvalno dodao loptu Žesusu, kome nije bilo teško da je ubaci u praznu mrežu sa nekoliko metara.

Totenhem je odmah pokušao da uzvrati, ponovo je podigao nivo igre i činilo se da ćemo do kraja gledati neizvesnu utakmicu. Sve to je pokvario ubedljivo najgori akter ovog meča, Emerson Rojal.

Brazilac je bez ikakve potrebe miljama od svog gola zgazio sunarodnika Martinelija i dobio direktan crveni karton.

Sparsi su u tom trenutku se oprostili od bilo kakve šanse za pozitivnim ishodom, a Arsenal je do kraja meča uspeo da uveća prednost i preko Granita Džake stigne do 3:1.

I pored nekoliko opasnih šansi, rezultat se više nije menjao, pa su Tobdžije upisale sedmi trijumf u prvih osam kola Premijer lige, dok je Totenhem doživeo svoj prvi poraz u domaćem prvenstvu ove sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading