PIKSI POTVRDIO: Momak koji se OSEĆA kao Nemac će ipak zaigrati za Srbiju!

Autor:

Sport

19.09.2022

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je juče izjavio da se oseća kao Nemac, Lazar Samardžić će po svemu sudeći ipak zaigrati za našu selekciju.

PIKSI POTVRDIO: Momak koji se OSEĆA kao Nemac će ipak zaigrati za Srbiju!

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

To je na današnjoj konferenciji potvrdio selektor, koji je tako otkrio da će mladi Samardžić ipak igrati za "Orlove". Ali tek posle Mundijala u Kataru.

- Nisam bio u Milanu da bih gledao Krunića nego Samardžića. Imali smo jedan telefonski razgovor početkom septembra gde sam mu objasnio namere i želje, a koliko sam primetio nije bilo dileme da li će igrati za Nemačku ili Srbiju. Dogovor je da u sledećem ciklusu u martu sledeće godine , ako bude nastavio da igra dobro, da bude na spisku i debituje za Srbiju. To je ono što smo uradili sa naše strane. Na svima njima je da izaberu, ako već imaju izbor. Po meni tu nema nikakve dileme, to su igrači sa srpskim imenima i prezimenima, saopštio je Piksi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Lazar Samardžić, fudbaler Udinezea

 

Takođe, Stojković je samo pohvalno govorio o mladom Samardžiću, koji ove sezone igra odlično u Udinezeu.

- On je član Udinezea, igra u jednoj od najjačih liga. Igrač je koji poseduje potencijal. Prošao je mlađe selekcije Nemačke. Njegova leva noga je izvanredna, pregled igre takođe. Ono što sam primetio, ne samo u ovoj utakmici, već duži period, te njegove igre i anticipacije u igri, zaista zaslužuje pažnju. Ofanzivni je igrač koji voli da ima loptu u nogama, vrlo je mlad, njegovo godište je takvo da je tek na početku fudbalske karijere. Nema tu velike filozofije i ne treba praviti od toga neke naslove i šta ja znam. Važno je da budu zdravi i da su opredeljeni da igraju za Srbiju. Treba misliti i o budućnosti, jer smo ostajali bez nekih igrača, jer smo verovatno bili nemarni. Ja ne želim da pravim neke greške u startu. Na meni je da uputim poziv, da pokažem da nam je stalo, a da oni odluče sutra za koga će. Ali mislim da tu neće biti problema, dodao je selektor Srbije.

Samardžić je pažnju javnosti privukao izjavom da se "više oseća kao Nemac nego kao Srbin". Posle toga, mnogi su očekivali da igrač Udinezea neće dobijati pozivnicu selektora Srbije, međutim, samo dan kasnije je Piksi iznenadio javnost.

Momak rođen 2002. godine je ove sezone postigao dva pogotka do sada, pošto je bio strelac u pobedama Udinezea protiv Rome i Sasuola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading