UEFA: Izvinjenje navijačima zbog incidenata uoči finala Lige šampiona!

Autor:

Sport

04.06.2022

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska fudbalska unija uputila izvinjenje navijačima, a potom obavestila da će biti otvorena nezavisna istraga kojom će rukovoditi Tijago Brandau Rodrigeš, nekadašnji portugalski ministar obrazovanja, omladine i sporta.

UEFA: Izvinjenje navijačima zbog incidenata uoči finala Lige šampiona!

Foto: Tanjug/AP

Evropska fudbalska unija (UEFA) uputila je izvinjenje navijačima zbog "incidenata i mučnih događaja" uoči finalne utakmice Lige šampiona odigrane 28. maja na stadionu "Francuska" u Parizu.

Utakmica između Real Madrida i Liverpula kasnila je 35 minuta, a UEFA je tada poručila da su za sve krivi navijači engleskog kluba sa lažnim kartama.

 

 

Ipak, krovna organizacija je u petak odlučila da otvori nezavisnu istragu, a glavni tokom te "akcije" biće Tijago Brandau Rodrigeš, nekadašnji portugalski ministar obrazovanja, omladine i sporta.

- Nijedan navijač ne treba da bude doveden u ovu situaciju i to ne sme da se ponovi - navodi se u saopštenju Uefe, koja dodaje da bi izveštaj trebalo da identifikuje nedostatke i odgovornost svih subjekata uključenih u organizaciju finala.

 

 

Evropska fudbalska unija istakla je da će Portugalac razgovarati sa "predstavnicima klubova i navijača, Fudbalskim savezom Francuske, državnim i lokalnim vlastima, kao i operativcima na stadionu "Francuska".

Podsetimo, Real Madrid je pobedio Liverpul 1:0 i osvojio Ligu šampiona po 14. put u istoriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading