ČUDNI SU PUTEVI GOSPODNJI: Afrikanac obeležio Večiti derbi istorijskim potezom, a sada ljubimac Delija živi u domovini i ima FARMU JARIĆA!

Autor:

Sport

15.05.2022

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji štoper crveno-belih daleko od fudbala u penzionerskim danima.

ČUDNI SU PUTEVI GOSPODNJI: Afrikanac obeležio Večiti derbi istorijskim potezom, a sada ljubimac Delija živi u domovini i ima FARMU JARIĆA!

Foto: Starsport

Delije

Kroz istoriju Fudbalskog kluba Crvena zvezda prošao je veliki broj stranih fudbalera, a samo su pojedinci ostali u srcima Delija, nevezano za to šta su i koliko uradili u crveno-belom dresu.

Jedan od njih je i Ibrahim Gaj (44) koji je na Marakani igrao od leta 2006. do leta 2008. godine i tom periodu upisao 57 nastupa i jedan pogdak.

Republika

Foto: Starsport

Ibrahim Gaj na utakmici Crvene zvezde i Partizana

Senegalski štoper došao je u Beograd iz turskog Samsuna, praktično iz "aerodroma" izašao i pokidao u dvomeču sa Milanom koji je kasnije postao prvak Evrope.

Pre dolaska u redove nekadašnjeg evropskog i svetskog šampiona, Afrikanac je od leta 2001. do leta 2005. imao zapaženu rolu u CSKA iz Sofije. 

Republika

Foto: Starsport

Filipo Inzagi i Ibrahim Gaj

Bugarski klub bio mu je prvi u Evropi i odigrao je 161 utakmici i postigao pet golova, a upravo su se komšijski mediji setili da ga pozovu pred današnje finale nacionalnog Kupa između upraco CSKA i Levskog (16.00).

- Hvala na pozivu, dobro sam, živim u Senegalu sa porodicom - rekao je Gaj za bugarske medije.

Republika

Foto: Starsport

 

Momak koji je obeležio jedan Večiti derbi kada je uhvatio  za vrat i davio Almamija Moreiru danas je daleko od zelenog terena.

- Imam farmu ovde u Senegalu, bavim se uzgojom životinja. Imam mnogo jarića, a svaki košta između 1.000 i 10.000 evra - poručio je nekadašnji štoper.

Foto: Starsport

Ibrahim Gaj davi Moreiru

Bivši ljubimac Delija prisetio se epizode iz Bugarske i četiri godine u CSKA.

- Pratim rezultate na internetu, a gledam utakmice kada su derbiji u pitanju. CSKA i Levski dugo nisu bili šampioni, dominacija Ludogoreca dugo traje. Verujem da će sledeće sezone biti prekinuta. Probaću da dogodine dođem na neku utakmicu CSKA. Nikada neću zaboraviti navijače i ljude iz tog kluba, ostali su mi u srcu i biće tu zauvek - istakao je Senegalac. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading