VELIKA JEZIČKA NEDOUMICA OKO NOVOG NAPADAČA ZVEZDE: Ohi, reši nam rebus, kako se prezivaš?

Autor:

Sport

14.02.2022

05:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se Ohi zapravo preziva?

VELIKA JEZIČKA NEDOUMICA OKO NOVOG NAPADAČA ZVEZDE: Ohi, reši nam rebus, kako se prezivaš?

Foto: Starsport

Novi centarfor Crvene zvezde

Crvena zvezda je u subotu pobedila Čukarički sa 3:0 u 22. kolu Superlige Srbije na početku prolećnog dela sezone. Pred blizu 19.000 gledalaca predstavila se i gol-mašina iz Norveške (27 golova na 29 utakmica za Molde) Ohi, koji je i na pripremama u Turskoj pokazao moć, s tri pogotka na isto toliko mečeva. Obično uz ime čoveka ide i prezime i autor ovog teksta bi to rado uradio, ali, nažalost, ne može. U pitanju je neverovatna jezička nedoumica u kojoj učestvuju klub s Marakane, TV Arena sport, norveški komentatori, a moramo priznati, i naš list.

ZBRKA PROTIV ČUKE

Ohi je došao kao slobodan igrač u januaru i prilikom predstavljanja podigao dres sa brojem 99, na kom je pisalo Omoijuanfo. Kada smo izveštavali sa priprema iz Antalije, u našim tekstovima pisalo je Omoižuanfo, ali izgleda da smo i mi upali u zamku. Najveći šou nastao je u toku meča aktuelnog šampiona Srbije i Čuke pošto je Norvežaninu na dresu pisalo Umujuanfu, a Arena sport ga je potpisala u grafici kao Omoidžuanfo.

Republika

Foto: Starsport

Ohi Omožiuanfo

Odgovor smo pokušali da nađemo tamo odakle je i krenula, da kažemo, ova zbrka, naravno nenamerno, a to je u Ljutice Bogdana.

Crveno-beli Norvežanina potpisali kao Umujuanfu i Omoijuanfo, Arena sport Omoidžuanfo, naš list Omoižuanfo, a u Norveškoj kažu Omoijuanfu

REBUS KOMENTATOR

- Ohijevo prezime je Omoijuanfo, kako je pisalo na predstavljanju i kako piše na sajtu. Ispravićemo sve na dresu već za narednu utakmicu. A sa potpisom Arene nemamo nikakve veze, to je njihova stvar - rekli su iz PR službe Zvezde za naš list.

Taman kada smo hteli da zaključimo stvar, pogledali smo snimke Ohijevih golova na Jutjubu i dodatno smo bili bačeni u rebus. Ohi daje gol, a norveški komentator izgovara Omoijuanfu i to na nekoliko videa. I na kraju, pitate se, kako se stvarno preziva novi ljubimac delija? Posle razgovora sa jezičkim stručnjacima koji rade u Srpskom telegrafu, dogovor je pao i od sada ćemo u našem listu pisati Ohi Omoijuanfo.

Partizanu se žali na VAR na meču Zvezde i Čuke

Crvena zvezda jeste pobedila Čukarički 3:0, ali je utakmica bila, ruku na srce, puna nekoliko kontroverznih sudijskih odluka, a u Partizanu spremaju saopštenje zbog suđenja, preneo je portal Telegraf.rs. Prema njihovim informacijama, ljudi koji vode klub iz Humske poručili su da "neće sedeti skrštenih ruku i nemo posmatrati nepravilnosti".

Prva činjenica koja smeta crno-belima je što VAR na Marakani, usled jučerašnjih problema sa električnom energijom, nije funkcionisao sve do 28. minuta. Baš u tom periodu, crveno-beli su poveli preko Pavkova, i to tako što je glavni sudija Nenad Minaković prevideo prekršaj napadača nad igračem gostiju u kontri. VAR je proradio, ali je u 44. minutu Minaković ostao nem na strahovit start Rišaira Živkovića nad Srđanom Mijailovićem. U komšiluku su prikupili materijal, a u nepravilnost svrstavaju i izbor arbitara u VAR sobi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading