JUVENTUSU SE CRNO PIŠE: Policija ponovo upala u klub, pod lupom svi transferi i spornih 50.000.000 evra!

Autor:

Sport

27.11.2021

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šokantne vesti stižu nam iz Torina, gde je finansijska policija upala u prostorije Juventusa, zbog navodne pronevere 50.000.000 evra! Kako piše ugledni list "Gazeta delo Sport" predsednik "Stare dame" Andrea Anjeli, potpredsednik Pavel Nedved, kao i bivši sportski direktor Fabio Paratiči i još troje čelnika kluba pod istragom su zbog zbog navodnog lažnog finansijskog obračuna.

JUVENTUSU SE CRNO PIŠE: Policija ponovo upala u klub, pod lupom svi transferi i spornih 50.000.000 evra!

Foto: Tanjug/AP

FK Juventus

Italijanske vlasti su juče u toku dana posetile kancelarije italijanksog velikana, gde su pokupile dokumenta o transferima, fakture i finanskijske izveštaje.

U daljem izveštaju nadesi se da se istraga odnosi na dobit od transfera igrača ali i menadžerskih naknada tokom sezona 2018/2019, 2019/2020. i 2020/2021.

Pod posebnom lupom je transfer Miralema Pjanića i Artura Mela iz 2020. godine, piše Gazeta..

 

 

- Inspektori jedinice ekonomsko-finansijske policije u Torinu, dobili su istrukcije da pronađu dokumentaciju i druge korisne elemente koji se odnose na finansijske izveštaje kluba odobrene u godinama od 2019. do 2021. godine, a odnose se na kupovinu i prodaju prava na sportski učinak igrača i redovono sastavljanje finansijskih izveštaja. U ovom trenutku aktivnosti su usmerene na utvrđivanje krivčnog dela lažne komunijkacije kompanija i izdavanje faktura za nepostojeće transakcije, prema najvišem menadžmentu i rukovodiocima iz oblasti finansijskog i sportskog menadžmenta. Rasmaztraju se različite operacije transfera profesionalnih igrača i u sluge koje pružaju neki agentinti uključeni u relativne posrednike - stoji u zvaničnom saopštenju Javnog tužilaštva u Torinu.

Kako se dalje navodu, u zvaničnom obaveštenju za javnost, istraga je počela u maju 2021. godine pod nazivom "Prisma", a sve sa namerom da se utvrdi da li su određena pravna lica imala koristi od izvršenih krivičnih dela.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading