ZVEZDA I PARTIZAN SU NAJVEĆE ZLO SRPSKOG FUDBALA: Proslavljeni reprezentativac Srbije OPLEO po Večitima!

Autor: Republika/N. k.

Sport

06.10.2021

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda i Partizan beleže istorijske rezultate u Evropi ove jeseni, ali se njihova uloga u srpskom fudbalu ne dopada našem proslavljenom reprezentativcu Milanu Jovanoviću.

Republika

Foto: Starsport

Duel Zdjelara (Partizan) i Degeneka (Crvena zvezda) tokom 165. Večitog derbija

Lane (40) je, u razgovoru za naš portal, ocenio da su "Večiti rivali" najveće zlo domaćeg fudbala, jer je sav fokus javnosti usmeren na njih, dok su ostali klubovi u sve težoj situaciji.

- Sa jedne strane, Zvezda i Partizan su nešto najvrednije što imamo, a sa druge najveće zlo srpskog fudbala. Gotovo sva ulaganja usmerena su na ta dva kluba, koja dobijaju svu medijsku pažnju. Na pravi pogled rezultati Večitih u Evropi su odlični, ali se postavlja jasno pitanje, protiv koga oni igraju? - upitao je Jovanović, pa nastavio u istom tonu:

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Bez dlake na jeziku o "Večitima" - Milan Lane Jovanović

- Liga nam je izuzetno slaba, ostali timovi su na nezapamćeno niskom nivou. Pogledajte koliko ima navijača na tribinama i sve će vam biti jasno. Nedostaje i samokritičnosti kod "Grobara" i "Delija", njihova je obaveza, kao i novinara, da ukažu na probleme naših najvećih klubova i iznesu kritiku kada je to neophodno.

Jedan od heroja kvalifikacija za Mundijal u Južnoj Africi 2010. godine je podvukao šta sve mora da se promeni u srpskom fudbalu.

- Prvenstveno, problem leži u struci. Moramo da školujemo kvalitetniji trenerski kadar, ali i sportske radnike koji su predstavljali okosnicu stabilnih klubova. Drugo, regularnost mora biti apsolutna, bez selektivne primene pravila o, primera radi, odlaganju utakmica. Da ne govorimo o povlašćenom sudijskom tretmanu i ostalim gorućim stvarima. Na kraju, rad sa mladim igračima je neophodno unaprediti. Nameće se imperativ ukidanja tzv. bonus pravila, jer ono ruši osnovne fudbalske postulate. Mlad igrač treba da igra ukoliko to zasluži radom i kvalitetom, a ne po automatizmu - zaključio je Milan Jovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading