STOJKOVIĆ OVIM REČIMA UZDRMAO SRBIJU: Da, bilo je NAMEŠTANJA u srpskom fudbalu!

Autor:

Sport

01.10.2021

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi danas je održao opširno obraćanje pred mečeve koji su ključni u borbi za Mundijal u Kataru.

Republika

Foto: Starsport

Stojković govorio o klupskom fudbalu u Srbiji

Fudbalere Srbije očekuju mečevi oktobarskog ciklusa kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Najpre će "orlovi" gostovati 9. oktobra u Luksemburgu, a tri dana kasnije čekaju Azerbejdžan u Beogradu.

Selektor Stojković je takođe danas saopštio i spisak reprezentativaca na koje računa u predstojećim mečevima. 

- Svaka utakmica je izazov, znamo kakve nas sada čekaju. Moramo da ih rešimo u svoju korist, respekt ptorivniku, ali još veći prema sebi. Moramo da verujemo da ćemo doći do željenih rezultata, da shvatimo najobziljnije obaveze, kao što smo do sada - počeo je Stojković.

Jedan od najbitnijih duela u ovim kvalifikacijama Srbija će odigrati u Lisabonu protiv trenutno vodeće ekipe u grupi, selekcije Portugala. 

- Potrebno je da preskočimo ove dve prepreke, pred finale u Lisabonu. Bez opbzira što smo nesrećnim slučajem odigrali 1:1 u Irskoj, ta utakmica će odlučivati. I da nam treba nerešen rezultat u Lisabonu mi idemo na pobedu. Sami sebi smo dali gol, ali to je fudbal i dešavaju se takve stvari. I jedan Šerif pobedi Real Madrid. Kada sam u martu pogledao znao sam da je Lisabon finale. Da bi otišao na Mundijal moraš da pobediš velikana. Što ga ne bismo dobili? Šta oni lete, imaju krila? Procene su bile da će Portugal i Srbije odlučivati ko će ići direktno. Hajmo da završimo ove dve utakmice i idemo tamo na pobedu - istakao je legendarni Piksi. 

Republika

Foto: Starsport

Dragan Stojković Pikis uz Dušana Tadića i Milinković-Savića

Stojković se zatim dotakao i tema u domećem klupskom fudbalu, o kome je imao samo reči hvale.

- Klupski fudbal ide u dobrom smeru. Ne smemo to da propustimo. Ponovo apostrofiram suđenje koje je na visokom nivou, ne postoje saopštenja i ružne reči, da se upire prstom u nekog zbog tvog poraza… Sve su to pozitivne stvari, nema nameštenih utakmica i sumnjivih rezultata. Nema više kada prođe kolo ovaj pustio ovog, sve je to prošlost. Moramo da nastavimo tako, to su normalne strvari, ali tako nije slučaj bio ranije - izjavio je Stojković koji je i istakao da je upravo takav način funcionisanja najbolji nači da se publika vrati na stadion. 

- Zvezda i Partizan super rezultate prave, sve su to pokazatelji da ide u odbrom smeru. Koeficijenti su jako važni i doneće plodove za godinu ili dve dana. Mi ćemo sa naše strane učiniti sve da će Srbija igrati fudbal do kraja kakav je do sada. I da odemo na Mundijal - zaključio je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading