KAKO JE RONALDO ZAVRŠIO NA OLD TRAFORDU? Ispoštovali smo želju Aleksa Fergusona

Autor:

Sport

19.07.2020

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Leto 2003. godine bilo je izuzetno "vrelo" u Mančesteru. Prodat je Dejvid Bekam, a doveden Kristijano Ronaldo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo

Bivši izvršni direktor Mančester junajteda Piter Kenjon razgovarao je o pregovorima koji su vođeni tog leta i koji su na kraju na Old Traford doveli Ronalda, koji će u narednih sedam godina pisati istoriju Crvenih đavola.

Junajted se odrekao svoje legende, Dejvida Bekama, koji je krenuo put Real Madrida. Inače, Ronaldo je bio želja Aleksa Fergusona, ali ipak najviše se klub trudio da dovede Ronaldinja. Kada već nije uspeo u tome, krenulo se po Portugalca i ispostavilo se to pravim potezom.

 - Jako smo se trudili zbgo Ronaldinja i na kraju smo ponudili novac koji je prelazio i naše mogućnosti. Na kraju se to nije desilo i ispalo je dobro, bez obzira što smo svi znali kakav je igrač Ronaldinjo - priča Kenjon i nastavlja:

RepublikaFoto: Tanjug/AP

 - Prvobitni plan je bio da Ronalda kupimo i pošaljemo jednu sezonu na pozajmicu u Sporting, ali je njegov nastup protiv Junajteda u predsezonskoj utakmici u avgustu 2003. godine promenio mišljenje Fergusona. Nazvao me i rekao mi je: Umesto da ga ostavimo ovde, možemo li ga povesti kući? - objasnio je.

On je dodao da je Ferguson bio neverovatan u svim poslovima i da je na taj način doveo i Ronalda.

 - Aleks je bolje od ikog trgovao u Manesteru. Nikada nije ništa obećavao, ali jednostavno je znao naterati igrača da poželi da dođe u Mančester - objasnio je nekadašnji izvršni direktor najtrofejnijeg engleskog kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading